'Toorn', een duo-expositie door ex-Apprentice Krijn Kroes & Bas Burghard

D6e4d90a 8763 f180 1204 a74fb2e9687a

'Toorn', een duo-expositie door ex-Apprentice Krijn Kroes & Bas Burghard

In de duo-expositie 'Toorn' presenteert ex-Apprentice Krijn Kroes (1994) samen met Bas Burghards (1996) recent werk in Kunsthal Kloof in Utrecht.

Krijn en Bas zijn gezamenlijk op zoek gegaan naar de manier waarop het gevoel van sacraliteit zich uit in kunst. Hoe ervaren we de atmosfeer van het werk en de ruimte waar we ons in begeven? En hoe biedt kunst de ruimte voor verwondering, stilte en reflectie? Voor de opening van deze duo-expositie hebben de kunstenaars kandelaren gemaakt om met kaarslicht de expositie te kunnen verlichten. De tentoonstellingsruimte wordt haast als spirituele plek wordt benaderd. Hoe versterken we deze diepgewortelde, intieme relatie met kunst en waarom ervaren we kunst soms op bijna religieuze wijze?

'Toorn' omarmt de stilte en tastbare connectie die we met kunst kunnen ervaren. Als een crypte biedt de expositie een rustplaats voor oprechte interactie, bezinning en gevoel.

De duo-expositie 'Toorn' is te zien van 25 mei tot 23 juni bij Kunsthal Kloof, Nijverheidskade 15 in Utrecht. De opening op 25 mei om 20:00 uur.

Lees binnenkort meer op de website van Kunsthal Kloof.