Day of the Young Artist

Samen met Talenthub Inversie en jump! organiseren we de Day of the Young Artist. Met de Day of the Young Artist dichten we het gat tussen de kunstacademie en de professionele kunstwereld. Zo helpen we pas afgestudeerde kunstenaars om zich te oriënteren op hun vervolgstappen. Dat doen we door hen in contact te brengen met residenties, kunstinstellingen, galeriehouders en kunstenaars binnen en buiten Tilburg. 

Je eigen pad bewandelen

We vinden het belangrijk dat kunstenaars hun eigen weg bewandelen. Daarom organiseren we debatten met kunstenaars, curatoren en critici. We kiezen elk jaar een onafhankelijke (jonge) curator die dichtbij de kunstenaars staat en weet wat er gaande is in de kunstwereld. Daarom is het programma elk jaar verschillend!

De meeste jonge kunstenaars kiezen voor het kunstenaarschap uit liefde voor de kunst en verwachten niet per se dat ze van hun kunst kunnen leven. Maar ze zijn zich vaak onvoldoende bewust van de vele verdien- en ondersteuningsmogelijkheden die er zijn. We wijzen ze tijdens de Day of the Young Artist graag op die mogelijkheden!

Day of the Young Artist 1 van 119
Day of the Young Artist 13 van 119
Day of the Young Artist 26 van 119
Day of the Young Artist 32 van 119
Day of the Young Artist 58 van 119
Day of the Young Artist 91 van 119
Day of the Young Artist 112 van 119
Day of the Young Artist 119 van 119

Day of the Young Artist

Impressie van Day of the Young Artist 2023.

Foto's door Justin Stokkerman.