Talenthub Inversie

Talenthub Inversie: Autonoom beeldende kunst

Inversie begeleidt beeldend kunstenaars naar een zelfstandige beroepspraktijk. Inversie betekent: omkering van de gewone orde. Niet iedere praktijk verloopt volgens dezelfde richtlijnen en niet elke kunstvorm is verkoopbaar. Talenthub Inversie is er dan ook voor kunstenaars en kunstvormen die niet binnen de reguliere kaders passen. Performance art, maatschappelijk geëngageerd werk of installatiekunst: het zijn slechts een aantal voorbeelden. Wij zijn er voor jou en helpen je bij een sterkere profilering als autonoom kunstenaar.

Inversie maakt onderdeel uit van TalentHub Brabant en is een samenwerking tussen TAC (Temporary Art Centre), Kunstpodium T en Witte Rook.

OVER INVERSIE

DE KUNSTENAAR CENTRAAL

Gedurende vijftien maanden zal iedere organisatie de rol van mentor op zich nemen bij het begeleiden van zes talenten. Via individuele gesprekken bieden de organisaties ondersteuning waarbij zij hun kennis, netwerk, faciliteiten en productiemiddelen inzetten. De kunstenaar staat centraal! Samen met een mentor stellen zij een eigen ontwikkelplan op, op basis van een nulmeting die wordt uitgevoerd door Kunstloc Brabant. Deze meting geeft inzicht in de ontwikkelbehoefte en kansen voor de kunstenaar op het gebied van artistieke kwaliteit, ondernemerschap en werkhouding. Gezamenlijk wordt er gezorgd dat deze doelen behaald worden en er zo een sterkere positie ontwikkeld wordt als professioneel kunstenaar.

Talenthub Inversie start begin maart 2020 tot en met mei 2021.

 

Voor meer informatie over Inversie kun je mailen met Anneke Cotrotsos, projectleider Inversie:
anneke@inversie.nu

Deelnemende partijen

TAC (Temporary Art Centre) te Eindhoven is een plek voor kunst en talentontwikkeling. TAC biedt tachtig werkruimtes en ateliers voor startende professionele kunstenaars uit uiteenlopende disciplines en programmeert tentoonstellingen, lezingen, workshops en een muziekprogramma. TAC stimuleert en maakt het eigen initiatief van kunstenaars mogelijk die vanuit zelforganisatie tot presentatie komen. Hierbij stelt TAC de werkhouding centraal bij aanvang van de projecten en samenwerkingen. De WAT vraag staat aan het begin van de samenwerking: WAT is het project, WAT is het doel en WAT en wie wordt beoogd te bereiken.

De open call voor aanmelding is gesloten. Selectie vindt plaats begin februari; bekendmaking eind februari. 

Witte Rook te Breda opereert als een online en offline platform dat zich richt op het geschreven woord, het authentieke beeld en kunstenaarsprocessen. Als residentieplek voor kunstenaars biedt Witte Rook korte en lange werkperiodes voor reflectie, onderzoek en productie. Het online platform biedt inspiratie, kennisdeling en ondersteunt de actuele en zoekende vorm van de hedendaagse beroepspraktijk door publicaties en online zichtbaarheid. Witte Rook onderzoekt met kunstenaars WAAROM: welke processen zijn noodzakelijk voor de reflectieve aspecten van de kunstpraktijk ter ontwikkeling en duiding
In haar projecten maakt Kunstpodium T zichtbaar HOE het netwerk en de culturele infrastructuur in elkaar steekt en HOE (startende) kunstenaars hierin hun plek kunnen vinden.
Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.
Contactgegevens
contact@kunstpodium-t.com
communicatie@kunstpodium-t.com

06 – 39 82 56 49
Telefonisch bereikbaar
op werkdagen van 9-18h

Post- en bezoekadres:
Noordstraat 105
5038 EH Tilburg

Open vrijdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00