BeeldenRegen | De impact van trauma

Locatie: Kunstpodium T
Datum: vr 12 jul. t/m zo 04 aug.
IMG 20240627 WA0013

Elke zomer bieden we onze ruimtes aan aan kunstenaars of collectieven voor een residentie of expositie. Deze zomer aan het project BeeldenRegen van kunstenaar en initiator Bastiaan Johannes Hindriks. Voor ons een oude bekende; in 2021 (tijdens de coronaperiode) exposeerde hij bij ons via URGE Collective.

Van 9 juli tot en met 4 augustus worden in Kunstpodium T de effecten van trauma - zoals deze subjectief ervaren worden - besproken, onderzocht en afgebeeld door de kunstenaars Ad Marijnissen, Bastiaan Johannes Hindriks, Dauji Boschma, Martin Peulen en tekstschrijver Stan de Laat. Hun werkplek en expositie zijn te bezoeken op 12, 13 en 14 juli en 2, 3 en 4 augustus van 13:00 - 17:00 uur.

Ieder van ons draagt wel iets van trauma met zich mee. Dat hoeft niet per se iets heftigs te zijn, want ook iets ogenschijnlijk onbenulligs kan een grote uitwerking hebben. Van belang is dat je na zo’n ervaring een proces van heling aangaat. Door het niet weg te duwen, maar het juist in het licht te zetten, krijgt het een beeld en een vorm waar je iets mee kunt.

Dat is ook het uitgangspunt van de groep kunstenaars die het project BeeldenRegen gaan ontwikkelen bij Kunstpodium T. Zij gaan proberen te verbeelden wat hun eigen levenswandel was tot hier. Met voorspoed, maar ook tegenslagen. En hoe ze dit een plek hebben weten te geven, onder meer door te creëren, ondanks, of misschien zelfs dankzíj hun trauma’s en levenservaring.

De thema’s trauma, PTSS dan wel complexe PTSS dringen door in meerdere disciplines: fotografie, installaties, tekst, schilderijen en performance. Kunstenaar en initiator Bastiaan Johannes Hindriks heet je van harte welkom op 12, 13 en 14 juli en 2, 3 en 4 augustus van 13:00 - 17:00 uur!

- Geschreven door Stan de Laat en Bastiaan Johannes Hindriks