Kunstpodium T heropent haar deuren! Vanaf vrijdag 17 juli zijn wij op onze reguliere openingstijden te bezoeken.
De expositie Verborgen Verwantschappen is tot en met zondag 9 augustus te bezichtigen.

Bezoek tevens de expositie bij Kunstpodium T
van 17 juli tot en met 9 augustus 2020
op vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00

VERBORGEN VERWANTSCHAPPEN (vrij naar Rudy Kousbroek) is de titel van de expositie in Kunstpodium T, van 16 juli tot 9 augustus.  

De titel verwijst naar de wandelingen die wij met zijn vieren het afgelopen jaar hebben gemaakt (en nog samen zullen maken). Van wandelingen in de natuur hier op Landgoed Baest tot wandelingen op ‘de werkvloer van de actuele kunstpodia’; zoals Art Rotterdam en De Pont museum, tot de wandeling door de intieme binnenruimten bij de verzamelaar thuis, tot in de werkplaatsen; onze ateliers en mijn glas-in-loodatelier. Tijdens de wandeling is er een aangename balans van de ongedwongen blik en het geconcentreerde gesprek. Daarnaast kwamen er onvermoede verwantschappen naar boven m.b.t. idee en missie van het kunstenaarschap en bleek dat we ondanks verschil in leeftijd en positie op één lijn zitten.

Eén van die idee-verwantschappen is ieders geloof in een zinvolle kruisbestuiving van (solitair) kunstenaarschap en een tweede beroep of studie of ambacht. 

Een zichtbare verwantschap echter zijn de samenwerkingen in de ateliers tussen ons vier. Er zijn aanzetten gemaakt op papier en doorgegeven aan de ander. Zo zijn meerdere werken (vaak ook in de vorm van een twee-of drieluik) ontstaan waar wij a.h.w. met een ieders eigen dichtregel een nieuwe strofe hebben gemaakt welke ook weer door zal rijmen straks in ieders eigen werk. 

De ‘online expositie’ toont niet het werk zelf, dat is live te zien straks, maar wil, geheel in de lijn van de selfie-Instagramcultuur iets overbrengen van onze ontmoetingen op de werkvloer.

16 november 2019 Eerste ontmoeting atelier Marc Mulders, Landgoed Baest

23 december 2019 Atelier Pleun Moons, Maastricht

25 januari 2020 Atelier Christina de Korte, Utrecht

15 februari 2020 Atelier Jet Pronk, Tilburg

15 februari 2020 Bezoek de Pont, Tilburg

6 maart 2020 Glasatelier, ’s-Hertogenbosch 

6 maart 2020 Bezoek kunstverzamelaar en Sint-Janskathedraal, ’s-Hertogenbosch

3 juni 2020 Samenkomst, Landgoed Baest

3 juni 2020 Samenkomst, Landgoed Baest