De installatie A (Market) Day For A Solo Exhibition bestaat uit een bakfiets met twee houten panelen als deksel. In de bak van de fiets kunnen kunstwerken worden opgeslagen. De houten panelen kunnen worden uitgevouwen en dienen als expositie wandjes.

Met de gehele bakfiets faciliteert kunstenaar Thomas Koevoets zijn persoonlijke depot en solo-expositie. De kunstenaar is zo niet meer afhankelijk van de instituten. Door het dragen van de suppoosten-blouse van De Pont museum geeft Thomas aan dat hij meerdere rollen tegelijkertijd beslaat: hij is zowel de maker, als de curator en de suppoost van de installatie.

De kunstenaar levert gelijktijdig kritiek door middel van het dragen van de blouse van De Pont museum. Grote musea en andere instituten en verzamelaars beheersen de kunstwereld en bepalen voor een deel waar het grote geld naar toe gaat. Als je als kunstenaars wilt exposeren in dit soort instituten moet je mengen en slijmen met curatoren en directeuren. De vraag is of dat te maken heeft met het produceren van kunst of met iets anders? De inclusiviteit van een museum begint niet in het museum maar op straat zoals Thomas toont in zijn interventie.

Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.
Contactgegevens
contact@kunstpodium-t.com
communicatie@kunstpodium-t.com

06 – 39 82 56 49
Telefonisch bereikbaar
op werkdagen van 9-18h

Post- en bezoekadres:
Noordstraat 105
5038 EH Tilburg

Open vrijdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00