In de installaties van SlowMovies worden de assen van beeld en geluid verkend en vermengd. SlowMovies slokt de omgeving op in een audiovisuele sinkhole.

Documentair fotograaf Kim Pattiruhu (Vlissingen 1982) en muzikant Niek van Hulten (Waalwijk 1983), beiden woonachtig in Tilburg, vinden elkaar onder de noemer SlowMovies in een illusie van oneindigheid. Voor Kim zijn fotografie en film middelen om een wereld die voor de gehaaste hedendaagse mens normaal verborgen blijft in beeld te brengen. Vanuit een esthetische drang registreert ze op eigenzinnige wijze de verhalen van mensen, momenten en landschappen. Niek creëert experimentele muziek in samenwerkingsverbanden met diverse artiesten en collectieven. Zijn drive is de verwondering over de oneindige mogelijkheden van instrumenten en de onvoorspelbare energieën die vrijkomen binnen samenwerkingen en improvisaties.

Voor het project 24/24 werd het duo het hart van een storm ingesleurd: middenin een van Tilburgs roerendste gebieden bevindt zich het Clarissenhof. Na jaren een grasvlakte te zijn geweest verschenen surrealistische woontorens gegoten in een vorm die doet denken aan een mediterraans vakantiepark, bijzonder contrastrijk ingesloten door het station, een bouwplaats, een verouderde arbeiderwijk en vervallen loodsen – vooruitgeschoven post in een gebied volop in ontwikkeling.

In hun installaties spreken zij alle zintuigen aan en nemen daarmee de toeschouwer mee in hun verwonderde manier van kijken, luisteren en voelen. Ze nemen de tijd de locatie te ontdekken, te waarderen en te onderzoeken om onderdeel van te worden van de locatie en de toeschouwer mee te nemen in hun ontdekking.

Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.
Contactgegevens
contact@kunstpodium-t.com
communicatie@kunstpodium-t.com

06 – 39 82 56 49
Telefonisch bereikbaar
op werkdagen van 9-18h

Post- en bezoekadres:
Noordstraat 105
5038 EH Tilburg

Open vrijdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00