Een nieuw werk maken is voor Sigrid Calon een spel tussen orde en chaos.

Om de chaos van mogelijkheden die opdoemen in haar hoofd een beetje te
sturen, heeft zij houvast aan een kader of aan bepaalde (spel)regels. Een beperking geeft Sigrid juist de vrijheid om binnen dat gegeven te onderzoeken, te experimenteren en het maximale eruit te halen. Voor haar is het concept van 24×24 daarom echt een cadeautje.

Sigrid heeft vier kaders:
1-TIJD (60 minuten)
2-LOCATIE (ergens op de route)
3-TIJDSTIP (gekoppeld aan locatie)
4-BUDGET (beperkt)

Er is een lijst met locaties (plus bijbehorend tijdstip) en de kunstenaars mogen zich hierop inschrijven. Bij dubbele inschrijvingen wordt er een keuze gemaakt. De nachtelijke uren zijn minder populair, maar die moeten ook gevuld, dus neemt zij zich voor zich daarop te concentreren. Sigrid wil een stukje typisch Tilburg vinden en in het donker fietst zij de route af langs de aangewezen plekken, op zoek naar een locatie die haar inspiratie geeft. Op weg naar huis valt haar oog op een plek nét buiten de route: een muur van een parkeergarage. Een stukje ‘niksigheid’, een blinde muur tegenover wat parkeerplaatsen aan de achterkant van wat winkels. Maar het mooie van deze muur, is dat het geen gladde muur is, maar eentje met gaten. Door het gebruik van specifieke bouwstenen is het een muur geworden met een uitgesproken GRID. Hoera! Zij heeft haar locatie gevonden en de route wordt zonder problemen een stukje verlegd.

Sigrid maakt nieuwe grids en projecteert deze op het bestaande; grid x grid. Zij maakt horizontale en verticale lijnen in 6 verschillende diktes en stippen die vallen op de kruispunten hiervan. Het kleurenpalet beperkt zij ook tot 6 en kiest hierbij de uitersten uit het RGB- gamma. Sigrid maakt 20 series van 6 beelden die elkaar opvolgen, ieder krijgt 30 seconden showtime. Als residu kan zij een versnelde animatie maken waarbij 3600 seconden worden teruggebracht naar 36 seconden oftwel 1 uur naar 1 minuut.

Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.
Contactgegevens
contact@kunstpodium-t.com
communicatie@kunstpodium-t.com

06 – 39 82 56 49
Telefonisch bereikbaar
op werkdagen van 9-18h

Post- en bezoekadres:
Noordstraat 105
5038 EH Tilburg

Open vrijdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00