Meer over ARTpart

ARTpart is de laagdrempelige helpdesk van Kunstpodium T waar professionele, jonge kunstenaars terecht kunnen met al hun vragen, zowel inhoudelijk als zakelijk. Door onze persoonlijke benadering, brede kennis, ervaring en netwerk is ARTpart een uitgelezen gelegenheid om de jonge kunstenaar verder te helpen.

Onze missie en visie 

 Kunstpodium T bestaat om talentontwikkeling in de beeldende kunst mogelijk te maken. ARTpart sluit hierbij aan en is in het leven geroepen om meer kennis over te dragen op de jonge kunstenaars op het gebied van ondernemerschap. Er is aandacht voor kunstinhoudelijke ontwikkeling en feedback, en het creëren van een omgeving waar motivatie, netwerk en inspiratie gestimuleerd worden. 

ARTpart wil in de toekomst meer jonge kunstenaars zien die een succesvolle en winstgevende carrière in de kunstwereld hebben. Hier werken we aan door de kunstenaars de mogelijkheid te geven om in een persoonlijke, veilige omgeving hun vraag te stellen en zo gezamenlijk naar een oplossing toe te werken. De aanpak van ARTpart is niet om het werk voor hen te doen, maar om ondernemerschap bij hen te stimuleren en hen handvatten aan te reiken om het zelf in de toekomst te doen.

Peer critic sessie tijdens Do it Together, de aftrap van ARTpart in maart 2018.

Peer Critic sessies

In het najaar van 2018 is ARTpart gestart met een peer critic groep: een groep bestaande uit professionele kunstenaars uit verschillende disciplines en andere kunst- en cultuurprofessionals die regelmatig bij elkaar komen om over elkaars werk te praten. Deze groep is voortgekomen uit de vraag die bij vele kunstenaars aanwezig is om diepgaand en kunstinhoudelijk feedback op hun werk te krijgen. Deze groep wordt door Kunstpodium T samengesteld en gecureerd. 

Meer informatie over de Peer Critic sessies is hier te vinden.

Samenwerken?

ARTpart staat naast gesprekken met individuele makers ook open voor overige samenwerkingen met o.a. academies, cultuurplatforms of bedrijven. Wil je samenwerken met ons? Stuur ons een mail op artpart [at] kunstpodium-t [punt] com

Summer School 2020 in samenwerking met The Artist and the Others

Keer terug naar de hoofdpagina

Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.

Post- en bezoekadres:
Noordstraat 105
5038 EH Tilburg

Open vrijdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00