Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wentelteefjes #7

20 maart - 3 april

Wentelteefjes is een platform opgericht in 2016 door vier Arnhemse kunstenaars. In samenwerking met de deelnemers worden feestelijke, interdisciplinaire evenementen gecreëerd waarin de overdracht voorop staat. Jonge makers krijgen de kans te experimenteren en samenwerkingen aan te gaan. Dankzij het nomadische karakter van het collectief kwam de naam: ‘Wentelteefjes’ tot stand. Door het wentelen van locatie naar locatie onderhoudt het collectief flexibiliteit en vrijblijvendheid. Naast overdracht staat inhoudelijk onderzoek centraal. Wentelteefjes zet zich hiermee in voor talentontwikkeling en het creëren van een duurzame kunstsector.

Deze zevende editie duikt Wentelteefjes op met een primeur bij Kunstpodium T in Tilburg met het werk van drie opkomende kunstenaars: Sander van Noort, WONNE en Zwaantje Kurpershoek.
Wentelteefjes heeft deze jonge makers geselecteerd omdat bij hen allen een gedrevenheid te vinden is om de grenzen en overlappingen tussen realiteit en de associatie te ontleden. Vol verwondering kun je in hun studies speelse narratieven zien ontstaan, waarbij alledaagse figuren en connecties met verbeelding opduiken. Hier en daar zorgt de kinderlijke wereld, vol wezens en monsterachtige figuren, voor verrassing. Ingetogen of uitdagend; allen vertellen zij in verschillende sculpturen over hun beleving.

Op zaterdag 20 maart opende de expositie met een performance van saxofonist Nuno Silva. Bekijk de video van de performance en de expositie hieronder!

OVER DE KUNSTENAARS

WONNE
WONNE, geboren in 1996 in Amsterdam, woont en werkt op dit moment in Arnhem. Hij laat bij Kunstpodium T een variatie zien op zijn installatie ‘Heimat is where the art is’, een installatie vol verschillende materialen, technieken en samenwerkingen. De basis van deze installatie wordt gevormd door schilderijen op canvas, veranderd in 3D-sculpturen die doen herinneren aan tenten. Bezoekers komen verschillende sculpturen tegen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld keramiek, epoxy en stoffen. Monsterachtige, kinderlijke, dierlijke figuren die er eerder vreemd dan beangstigend uitzien, evenals keramische potten en levende planten.
Voor meer info over WONNE check: www.lala.cool

Sander van Noort
Het werk van Sander van Noort vindt zijn oorsprong vaak in een verwondering over de mens en komt op een speelse manier tot stand.
De werken die hij laat zien zijn voor een groot deel gebaseerd op communicatie en zijn allemaal op een associatieve manier met elkaar verbonden en ontstaan. Het werk begint meestal vanuit een sterke drang iets, wat dan nog willekeurig lijkt, te maken. Gaandeweg vallen vervolg en betekenis op zijn plek. De toeschouwer wordt uitgedaagd het verhaal er zelf uit te trekken.

Zwaantje Kurpershoek
Het werk van Zwaantje Kurpershoek ontstaat vanuit verhalen; gedachten die voortkomen uit de belevingswereld die worden vertaald naar sculpturen, installaties, video’s en schilderingen. Binnen deze constante stroom van verhalen wordt heen en weer gesprongen tussen de werkelijkheid, verbeelding en fantasie.
Haar beeldtaal geeft hiermee toegang tot een eigenaardige wereld waarin alledaagse vormen veranderen in wezens met een eigen karakter en onderlinge connecties. Gevoelsmatig wordt er zo gereikt naar wetmatigheden die de kijker uitdagen zelf op onderzoek te gaan naar de betekenissen van de beelden. De toeschouwer zou er misschien niet in een keer de vinger op weten te leggen, maar toch zal het duidelijk zijn dat op zee, de werken tot dezelfde bemanning horen.

 

Gegevens

Begin:
20 maart
Einde:
3 april

Locatie

Kunstpodium T Tilburg
Noordstraat 105
Tilburg, North-Brabant 5038 EH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0639825649
Site:
www.kunstpodium-t.com