Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Being Alone Together Scores (dl. 2)

20 juli - 26 juli

Apprentice Master expositie #6
Being Together Alone Scores

Oscar Santillan (master)
Joep Caenen
Elina Hadjinicola
Melanie Maria
Roos Nieboer
Floor Snels

Deel 1: 4 – 10 mei 2020
Deel 2: 20 – 26 juli 2020

Vanaf 4 juni is beingalonetogetherscores.com live! Een maand geleden nodigden kunstenaars Oscar Santillan, Joep Caenen, Elina Hadjinicola, Melanie Maria, Roos Nieboer en Floor Snels iedereen uit een score te nemen en uit te voeren om zo eenheid op afstand te creëren. Neem je eigen score om uit te voeren via hun website!
Eind juli sluit de groep de reeks online presentaties van Apprentice Master 19/20 af.
https://beingalonetogetherscores.com

Dit is BATS (Being Alone Together Scores), een samenwerkingsproject waarin individuele acties dienen als een essentieel onderdeel van het leven. We bedenken deze sociale situatie door mensen uit te nodigen om de kern van het project te worden.

Elk van de vijf kunstenaars creëert een ‘score’, een direct beroep op actieve participatie. De scores zijn simpele instructies die kunnen worden ervaren door wie dan ook wil deelnemen. We delen onze scoren buiten hun intieme kringen met vrienden, kennissen en openen ze voor verdere participatie. Het project doelt op de ervaring en vooral op socialisatie. Daarom kunnen er geen gefaalde, onopgeloste of saaie deelnames zijn, omdat ze allemaal essentieel zijn om de sociale band te versterken. Met de bedoeling om te communiceren kan de persoon die een score krijgt die van hen aan iemand geven om te ervaren. De scores zullen een online bestaan hebben, maar zijn bedoeld om waar mogelijk face to face te delen. Zo ook zullen ze online uitgedeeld worden via de Score Generator op de website van de groep. Een gemiddelde tijd om de activiteit te ervaren zal rond de dertig minuten zijn. Uiteindelijk kunnen gedachten over en de reacties op de score gedeeld worden tussen de deelnemers, de kunstenaars en het publiek. Simpele documentatie van je ervaring wordt gestimuleerd, zoals een foto, een korte tekst, een video, om zo het gesprek te starten. Documentatie wordt niet gedeeld op sociale media zonder jouw toestemming, omdat we de eigenlijk ervaring omarmen en niet alleen het tonen hiervan.

Door deze uitwisseling hopen we een vonk te activeren bij de deelnemers die verder gaat dan de kunstenaar-publiek relatie. We willen mensen interesseren, remmingen wegnemen en je laten ontspannen. We nodigen je van harte uit om deel te nemen. We willen dat je je richt op interactie met andere mensen. We willen in iemand een kracht van perceptie en actie losmaken. Iemand die zich bewust is van de kracht van zijn acties, doch geconfronteerd met mystificaties, restricties, het onbekende, zal in staat zijn een eigen revolutie te maken die begint bij henzelf en mogelijk vanuit een simpele score voor Being Alone Together.

Over de kunstenaars

Joep Caenen
Binnen mijn praktijk beschouw ik kunst als het ongrijpbare dat zich tussen ons in bevindt. Een ervaring waarin de connecties die ons verbinden zich kortstondig naar de voorgrond bewegen. De bewustwording van de mogelijkheid tot meer binnen een persoon, object, moment of gedachtegang dan hoe deze zich initieel liet blijken.
Mijn werken dienen enkel als middel, entiteiten die een poging doen tot het vatbaarder maken, een conditie voeden waarin kunst een mogelijkheid wordt.

Melanie Maria
Wie is het individu en wat is het collectief? Wat delen we en hoe komen we tussenbeide? Hoe ontvangen we en hoe bewust zijn we van onze omgeving? Melanie Maria gelooft dat wij allen verlangen naar een emotionele connectie met de Ander. Door fysieke performance, het gebruik van de publieke ruimte en menselijke handelingen nodigt zij de toeschouwer uit om dichterbij te komen.
Melanie Maria werkt in én met het moment. Het is afhankelijk van de situatie, locatie en lichamen hoe een performance zich vormt tot ‘resultaat’. Elk werk is dan ook een onderzoek, waar ze grip probeert te krijgen in ons verlangen in het maken van een connectie met elkaar en de omgeving. Om het proces en de bewegingen zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, werkt Melanie Maria voornamelijk met niet-professionele performers.

Roos Nieboer
Een test invullen om te ontdekken wat je van een gebouw vindt, een prototype ontwikkelen om een brief naar je oma te schrijven of een voice over die je vertelt hoe je het best onopgemerkt door een menigte kan bewegen, allemaal manieren om grip te krijgen op de werkelijkheid op een vaak absurde manier. Roos Nieboer werkt met performance, tekst en textiel en onderzoekt zo of er een algemene theorie kan worden gevonden die wij kunnen toepassen op de wereld en hoe we erin moeten leven.
Door te spelen met de losse associaties tussen woord, beeld en betekenis, stimuleert ze de verbeelding van de toeschouwers.

Elina Hadjinicola
De artistieke praktijk van Elina resulteert in tijdelijke, procedurele configuraties waar materialen een uncanny eigen leven leiden. In haar werk met bijenwas verkent ze dieren als producenten van materiële cultuur en reageert ze door de precariteit van het materiaal op kwesties als klimaatverandering. De intrinsieke eigenschappen van het materiaal en de kans om te reageren op de omgeving, maken het vrij op zichzelf. Was is vast, maar het kan gemakkelijk vloeibaar worden. Zo tijdelijk en kneedbaar vandaag de dag is, is de toestand van de dieren – en in het bijzonder die van de bijen – die aan het uitsterven zijn, zo tijdelijk is was.

Floor Snels
Floor Snels doet onderzoek naar sociale verhoudingen binnen een bepaalde gemeenschap. Ze analyseert hiërarchieën en reageert daarop met een vorm waarin het individuele en het collectieve met elkaar in verband worden gebracht. De uiteindelijke vorm van haar werk vertelt iets over de sociale verhoudingen binnen de situatie die ze onderzoekt.

Gegevens

Begin:
20 juli
Einde:
26 juli
Evenement Categorie:

Locatie

Online
Noordstraat 105
Tilburg, North-Brabant 5038 EH Nederland
Telefoon:
0639825649
Site:
www.kunstpodium-t.com

Organisator

Kunstpodium T | Apprentice Master
Telefoon:
06 39 82 56 49
E-mail:
contact@kunstpodium-t.com
Site:
www.kunstpodium-t.com