Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Master Talk: Marten Hendriks 16 november

16 november, 2017 @ 5:00 pm - 6:00 pm

De eerste Master Talk van het Apprentice Master seizoen 2017/2018 zal plaatsvinden op donderdag 16 november. Jaarmeester Niels Post zal in gesprek gaan met Marten Hendriks, meester van de eerste #AMP tentoonstelling die later die avond zal worden geopend.
Tijdens het gesprek zal er gesproken worden over de kunstpraktijk van Marten Hendriks welke uitdagingen is hij tegengekomen. Welke kansen kreeg hij en hoe heeft hij zich staande gehouden in tijden van onzekerheid?

Marten Hendriks (1941) is een onderzoekend kunstenaar. Al zijn hele leven stelt hij vragen over vorm, verwantschap en aanwezigheid. Zo onderzocht hij in zijn vroege werk de minimale ruimte die hij met zijn lichaam in kon nemen, en maakte op exact dat formaat een kist, met zijn eigen beeltenis als deksel. Hij schikt alledaagse materialen tot een soort maquettes die zowel wereldstad als overwogen verzamelingen van vormen zijn. De laatste tijd is hij zijn oeuvre aan het heronderzoeken op zoals hij zelf zegt ‘geldigheid’. Alles wordt opnieuw bekeken. In deze beeldindexen die voortdurend aangevuld en veranderd worden spelen beeldrijm, toeval en toestemming een grote rol.

Nog steeds staat hij volop in de kunstpraktijk en maakt hij nieuw werk. Na de Mastertalk kunt u zijn werk zien bij de expositie ‘In-Between show’ bij Kunstpodium T. Deze expositie opent op donderdag 16 november om 20u.

Photo’s on facebook click here.

Het interview wordt gevoerd in het Nederlands. Toegang voor de mastertalk is gratis; entree voor het museum is voor eigen rekening.

WAT? Master Talk met Marten Hendriks
WAAR? Salon van Museum de Pont: Wilhelminapark 1, Tilburg.
WANNEER: donderdag 16 november 2017, 17.00 – 18.00

www.martenhendriks.nl

Gegevens

Datum:
16 november, 2017
Tijd:
5:00 pm - 6:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/174750276410733/?active_tab=about

Organisator

Kunstpodium T | Apprentice Master
Telefoon:
06 17038380
E-mail:
contact@kunstpodium-t.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Pont Museum
Wilhelminapark 1
Tilburg, Nederland
+ Google Maps