Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie ‘Season Highlights’

23 juni, 2018 - 26 augustus, 2018

In de expositie ‘Season Highlights’ zijn vier apprentices van het tiende Apprentice/Master-seizoen uitgenodigd om in Kunstpodium T een kleine solopresentatie te maken. Deze expositie zal gedurende de zomer te zien zijn. Tijdens de opening op zaterdag 23 juni zal een onafhankelijke jury een van de genomineerden uitroepen tot de winnaar van de Jan Naaijkensprijs. De expositie is geopend op zaterdagen van 13.00 tot 17.00, tijdens de Dwalerijen in Tilburg en tevens op afspraak. Stuur hiervoor een mailtje naar contact@kunstpodium-t.com. De expositie is geopend tot en met zondag 26 augustus.

Tijdens de opening heeft de jury Yoel Pytowski als winnaar uitgeroepen van de Jan Naaijkensprijs! Hij wint een solotentoonstelling bij Witte Rook in Breda en een geldbedrag van 750 euro. De jury prees het werk van Yoel door onder andere zijn ‘goede gebruik van de ruimte’, ‘originele gebruik van de architectuur’ en ‘oog voor detail’.

Over de genomineerden
Yoel Pytowski (1986) studeerde aan kunstacademie LUCA in Brussel. In zijn werk verkent hij gaten, scheidingen en noties van afstand tussen dingen. Opererend tussen de polen van tekst, architectuur en identiteit, vindt hij zichzelf vaak omgaan met ideeen, relaties of verschillen tussen twee letters, twee zinnen, binnen en buiten, klein en groot, twee personen of twee landen.
Sam Hersbach (1995) studeerde aan de HKU te Utrecht. Zijn schilderijen fungeren als een cut-out / snap shot van een grote wereld. Het onbekende ligt achter de randen van het schilderij. Wezens kruipen in en uit het schilderij. Op zoek naar macht en zelf verbetering via lichamelijke extensies of gewoon een plek om te schuilen.
Sjel Musters (1992) studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In zijn werk behandelt hij de fenomenen serendipiteit en synesthesie. Het is een persoonlijke zoektocht vanuit beeld en geluid, op zoek naar nieuwe zintuigen. Dit vertaalt hij naar bijvoorbeeld een performance in het donker met een nachtkijker. Zijn werk gaat in op de mythes van kunst en het oordeel. Hij is geïnteresseerd in contrast, tegenstellingen en absurdisme.
Carla Lavin (1994) studeerde aan de Nottingham Trent University in het Verenigd Koninkrijk. Zij gebruikt sculpturale installaties om onze connectie met de natuurlijke wereld om ons heen te verkennen. Dit wordt gedreven door een nieuwsgierigheid naar productie en reproductie, gerealiseerd door middel van experiment met ruwe materialen, processen en vormen. Haar werk is vaak speciaal voor een plek gemaakt en verandert steeds in deze ruimte.

Jan Naaijkensprijs
Sinds 1982 wordt jaarlijks de Jan Naaijkensprijs uitgereikt door het Noordbrabants Genootschap. Deze prijs werd toegekend aan een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het culturele leven in Noord-Brabant. De eerste keer werd de prijs uitgereikt aan Jan Naaijkens, daarna ging zij naar Gerard van Maasakkers (1987), Tom America (2005), Ed Schilders (2008), Jacques de Groot (2010) en Maarten Jense (2011).
Sinds 2014 haakt het Noordbrabants Genootschap aan bij het Apprentice Master project van Kunstpodium T. De Jan Naaijkensprijs wordt sindsdien ingezet voor behoud en ontwikkeling van talent en zo werd de prijs in 2014 uitgereikt aan Juan Pablo Plazas, in 2015 aan Rudolf Samhejl, in 2016 aan Ans Mertens en in 2017 aan Nuni Weisz. Lees hier meer informatie.

Gegevens

Begin:
23 juni, 2018
Einde:
26 augustus, 2018
Evenement Categorie:

Organisator

Kunstpodium T | Apprentice Master
Telefoon:
06 17038380
E-mail:
contact@kunstpodium-t.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kunstpodium T Tilburg
Noordstraat 105
Tilburg, North-Brabant 5038 EH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0639825649
Bekijk de site van Locatie