Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eindexpositie De Nieuwe Vincent

16 december, 2018 @ 2:30 pm - 23 december, 2018 @ 5:30 pm

N.B. De opening op 16 december is besloten: uitsluitend genodigden.

De Nieuwe Vincent is een programma waarin jongeren een creatief proces doorlopen. Ze stappen in een soort rollercoaster waarin ze met veel lol en plezier uitgedaagd worden om te tekenen en te schilderen. De deelnemers werken met nieuwe technieken die ze nog niet kennen, worden uit hun comfortzone gehaald, worden geprikkeld om te ontdekken, uit te proberen, buiten de bekende paden te wandelen. Zo maken ze een groei door en komen ze erachter waar ze wel en waar ze niet in uitblinken. Ze komen erachter waar zij door geïnspireerd raken en ook wat bij hen past. Misschien kunnen we zelfs zeggen dat ze er een beetje achter komen wie zij nou eigenlijk zijn. Zit er een kunstenaar of een schilder in henzelf?

Samen met gelijkgestemden stappen ze dit proces in en doorlopen het vol enthousiasme. Ze bezoeken ateliers, musea, een kunstacademie, expositieruimtes. Op elke plek wordt (samen-) gewerkt, verwonderd, gekeken, worden keuzes gemaakt en technieken uitgeprobeerd. Het optrekken met verschillende kunstenaars en samen nieuw werk maken, is inspirerend voor zowel de Nieuwe Vincenten als de kunstenaars zelf.

Gaandeweg groeit van elke Nieuwe Vincent een portfolio dat ze aan iedereen laten zien in een volwaardige expositie. Een climax, waarin de ontwikkeling tot Nieuwe Vincent te zien is. De eindexpositie vindt plaats bij Kunstpodium T op zondag 16 december. Tijdens de besloten opening van de tentoonstelling wordt door een deskundige jury één Nieuwe Vincent gekozen die de Jan Naaijkens Junior prijs ontvangt van het Noord-Brabants Genootschap.
Na de besloten opening is de expositie tot en met zondag 23 december te zien bij Kunstpodium T.

Gegevens

Begin:
16 december, 2018 @ 2:30 pm
Einde:
23 december, 2018 @ 5:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
denieuwevincent.nl

Locatie

Kunstpodium T Tilburg
Noordstraat 105
Tilburg, North-Brabant 5038 EH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0639825649
Bekijk de site van Locatie