Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Nieuwe Vincent 2021

17 februari @ 4:00 pm - 18 februari @ 8:00 pm

Wees welkom bij de eindexpositie van het project De Nieuwe Vincent!
• bezoek deze expositie op donderdag 17 of vrijdag 18 februari van 16.00-20.00u of op zaterdag 19 en zondag 20 februari van 13.00 tot 17.00u • coronacheck boven 13 jaar verplicht •

Op woensdag 16 februari is een besloten opening en zal de Jan Naaijkens junior prijs uitgereikt worden.

De Nieuwe Vincent is een programma waarin jongeren een creatief proces doorlopen. Ze stappen in een soort rollercoaster waarin ze met veel lol en plezier uitgedaagd worden om te tekenen en te schilderen. De deelnemers werken met nieuwe technieken die ze nog niet kennen, worden uit hun comfortzone gehaald, worden geprikkeld om te ontdekken, uit te proberen, buiten de bekende paden te wandelen. Zo maken ze een groei door en komen ze erachter waar ze wel en waar ze niet in uitblinken. Ze komen erachter waar zij door geïnspireerd raken en ook wat bij hen past. Misschien kunnen we zelfs zeggen dat ze er een beetje achter komen wie zij nou eigenlijk zijn. Zit er een kunstenaar of een schilder in henzelf?

Samen met gelijkgestemden stappen ze dit proces in en doorlopen het vol enthousiasme. Ze bezoeken ateliers, musea, een kunstacademie, expositieruimtes. Op elke plek wordt (samen-) gewerkt, verwonderd, gekeken, worden keuzes gemaakt en technieken uitgeprobeerd. Het optrekken met verschillende kunstenaars en samen nieuw werk maken, is inspirerend voor zowel de Nieuwe Vincenten als de kunstenaars zelf.

De Nieuwe Vincent wordt georganiseerd door Vincents Tekenlokaal. Dit is een van de locaties in Brabant die samen de aandacht vestigen op de Brabantse jaren van Vincent van Gogh en de invloed ervan op zijn verdere carrière. Vincent was dertien jaar oud toen hij naar Tilburg kwam en op de HBS Koning Willem II tekenlessen volgde bij de kunstenaar C. Huysmans.

De Nieuwe Vincent wordt gerealiseerd in samenwerking met diverse kunstenaars, Academie voor Beeldende Vorming, Van Gogh Brabant, De Pont museum en Kunstlab.

Foto door Maria van der Heyden.

Gegevens

Begin:
17 februari @ 4:00 pm
Einde:
18 februari @ 8:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
www.denieuwevincent.nl

Organisator

Vincents Tekenlokaal
Site:
http://vincentstekenlokaal.nl

Locatie

Kunstpodium T Tilburg
Noordstraat 105
Tilburg, North-Brabant 5038 EH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0639825649
Site:
www.kunstpodium-t.com