Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Day of the Young Artist

24 september, 2018

€15
Buy Ticket

Op maandag 24 september organiseren wij in samenwerking met Museum de Pont de vierde editie van de Day of the Young Artist, gecureerd door Youri Appelo. De dag vindt plaats in Museum de Pont van 11.00 tot 18.00. Tickets voor deze dag kosten 15 euro per stuk. Lunch is niet inbegrepen in deze prijs – hiervoor kun je tijdens het bestellen een extra lunchticket voor 5 euro bestellen. Dit is niet mogelijk op de dag zelf!

Day of the Young Artist 2018
Museum de Pont, Tilburg
Maandag 24 september 2018
11.00 – 18.00
Kosten – €15. Ticket link
Voertaal: Engels

PROGRAMMA
11.00 – 12.00u
-INTRO-

Na het welkomswoord door Klaartje Esch, directeur van Kunstpodium T, zal Lara Staal​ de dag aftrappen met het manifest van de jonge kunstenaar, waarin ze zal focussen op de uitdagingen, behoeften, krachten, onzekerheden, waarden en doelen van de jonge kunstenaar.

12.00 – 13.00u
– AUDITORIUM –
* Alternative Academies * – Wat zijn alternatieve leerlijnen die jonge kunstenaars kunnen volgen na hun afstuderen? En wat is de waarde van deze andere programma’s voor de toekomst van educatie? Dutch Art Institute (DAI), het Instituut en Leo XIIIgastatelier gaan in gesprek hierover. Moderator: Liza Voetman.

– MOTLEY CAFE – met Mister Motley​ en voormalige masters van Apprentice Master project
* Autonomy is Dead * – Hoe ga je, als jonge kunstenaar, om met samenwerkingen? Hoe belangrijk is het om samen te werken met andere kunstenaars en kan een samenwerking je eigen werk ondermijnen en devalueren? En hoe ga je om met eenzaamheid na de academie?
In de eerste ronde van Mister Motley’s kunstenaarscafé zal het online kunstmagazine Mister Motley in gesprek gaan met drie hedendaagse kunstenaars over de betekening en de verschillen tussen werken als individu en werken in een collectief. De kunstenaars Danielle Lemaire, Menno de Nooijer en Vlaplif nemen deel aan dit gesprek.

– WORKSHOP –
* How can I talk about my work? * – Via deze hands-on workshop georganiseerd door The Artist and the Others ga je kennis vergaren over hoe je je werk kan presenteren, een essentiële skill om op te doen om je professionele carrière te ontwikkelen. Je gaat je focussen op de beste manier(en) om de kern van je artistieke praktijk te presenteren en daarover te praten.

13.00 – 14.00u LUNCH

14.00 – 15.00u
– AUDITORIUM –
* In between resistance and self-organisation * – Hoe organiseren we ons als kunstenaars en wat is daar het voordeel van? Joram Kraaijeveld (directeur van Platform BK) zal een lezing geven over hoe kunstenaars hun positie verbeteren door collectieve actie te ondernemen. De recent geïntroduceerde richtlijnen voor kunstenaarshonoraria zal als lens dienen om te kijken naar de waarde om ons te organiseren om onacceptabele voorwaarden te weerstaan.

– MOTLEY CAFE – 
* The world has become a smaller place * – Hoe verwerf je als jonge kunstenaar bekendheid in het buitenland? Is het belangrijk om grenzen over te gaan met je kunst en waarom? Wat kun je leren van de Nederlandse kunstwereld zodra je werk in het buitenland gezien is? In de tweede ronde van het kunstenaarscafé gaat Mister Motley in gesprek met kunstenaars Bas van den Hurk, Sema Bekirovic en Agnes Momirski over hun ervaringen in het buitenland.

– WORKSHOP –
* Towards cultural entrepreneurship * – Hoe word je een betere culturele ondernemer? Cultuur+Ondernemen zal spreken over hun nieuwe publicatie ‘Route Ondernemerschap’, waarbij je in acht stappen geleid wordt naar het doel: ‘hoe verbeter je je artistieke onderneming’. 

15.00 – 15.30u  PAUZE

15.30 – 16.30u
– AUDITORIUM –
* Grant possibilities for artists * – Welke mogelijkheden voor fondsen en rentevrije leningen zijn er bij  het Mondriaan Fonds en bij Fonds Kwadraat? Hoe kun je deze aanvragen en wat zijn de do’s and don’ts? Carmen Muskee van het Mondriaan Fonds en Sophie Dogterom van Fonds Kwadraat geven beiden een presentatie, samen met kunstenaars Mischa Doorenweerd en Sanne Vaassen.

– MOTLEY CAFE –
* A Utopian Future * – Hoe zal de kunstwereld eruit zien voor een jonge kunstenaar over tien jaar? Kunnen we ons een perfecte toekomst voorstellen? Wat zijn de angsten, dromen, voorspellingen en wat moeten we doen om deze utopische toekomst waar te maken? In de derde en laatste ronde van Mister Motley’s kunstenaarscafé zullen kunstenaars Niels Post, Wineke Gartz en Ole Nieling samen de toekomst verkennen, om de utopische kunstwereld van morgen te voorstellen.

– WORKSHOP –
* Bcademie workshop * – Hoe overbrug je het gat tussen de academie en een professionele carrière als kunstenaar. Tijdens de workshop Daan den Houter en Alex Jacobs zullen je handvaten geven om met deze uitdagingen om te gaan.

16.30 – 17.00u
– OUTRO –
De dag wordt afgesloten met een gesprek door Domenique Himmelsbach de Vries.

17.00 – 19.00u
– PARK –
Naborrel bij PARK, Wilhelminapark 53, Tilburg.
slechts 1minuut lopen van het museum vandaan!
Kom in contact met elkaar om na te praten over de dag.

De Day of the Young Artist 2018 is gecureerd door Youri Appelo.

Meer informatie over het project

Gegevens

Datum:
24 september, 2018
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Site:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/DOTYA18

Organisator

Kunstpodium T | Apprentice Master
Telefoon:
06 17038380
E-mail:
contact@kunstpodium-t.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Pont Museum
Wilhelminapark 1
Tilburg, Nederland
+ Google Maps