
- Dit evenement is voorbij.
Apprentice Master expo #2: Ground Control
20 februari, 2020 @ 8:00 pm - 15 maart, 2020 @ 9:00 pm

Apprentice Master expositie #2
Ground Control
20 February 2020 – 15 March 2020
TAC, Eindhoven
Pim Palsgraaf (master)
Lotte Elzinga
Stan Gonera
Wesley Haex
Jasper Vonsée
Over de uitdaging, kwetsbaarheid en banaliteit van de reis naar Mars schreef David Bowie meerdere nummers. Het creatieve proces wordt ook ervaren als een individuele reis van de kunstenaars en hun fascinaties, waarbij het onderzoeken en ontdekken van nieuwe plekken in hun ideeënwereld de ene keer uitloopt op verrassende nieuwe ontdekkingen en de andere keer uitloopt op een zwevend doelloos blikje in de ruimte.
Sailors fighting in the dance hall
Oh man! Look at those cavemen go
It’s the freakiest show
Take a look at the Lawman
Beating up the wrong guy
Oh man! Wonder if he’ll ever know
He’s in the best selling show
Is there life on Mars?– David Bowie
In de tweede expositie van het Apprentice Master seizoen 2019/2020 zullen apprentices Lotte Elzinga, Stan Gonera, Wesley Haex en Jasper Vonsée samen exposeren met master Pim Palsgraaf. Je bent welkom bij de opening op donderdag 20 februari om 20.00 bij TAC in Eindhoven.
Na de opening zal de expositie te zien zijn tot en met zondag 15 maart. De expo is op de reguliere openingstijden van TAC te bezichtigen.
Over de kunstenaars
Lotte Elzinga
De sculpturen van Lotte Elzinga zijn het resultaat van een schijnbaar chaotisch en organisch proces. Hoewel chaos en toeval sleutelelementen zijn in haar werk, is er een sterk verlangen naar orde. Alles is zorgvuldig doordacht. Lotte heeft oog voor de schoonheid van alledaagse materialen die hun oorspronkelijke doel hebben verloren. Om ze te vinden, gaat ze regelmatig ‘jagen’ op straat en verzamelt ze afgedankte materialen van anderen. Ze transformeert en combineert, en creëert sculpturen die vervreemding, bewondering en verwondering oproepen. Ze bootst de processen van de natuur na en evolueert altijd vanuit het hier en nu. Blijft een open geest behouden, en ze vertrouwt en staat haar intuïtie steeds meer toe. En geeft ruimte aan toeval en ‘fouten’ die deuren openen naar nieuwe inzichten in haar werk. Haar werk bestaat uit zowel sculpturen als schilderijen die zorgvuldig zijn geplaatst in een compositie die harmonieus en tegelijkertijd een beetje ‘off’ is, op zoek naar de perfecte spanning tussen de kunst en de tentoonstellingsruimte. Lotte gedijt op de onvoorspelbaarheid van het creatieve proces waarin de eeuwige cyclus van creatie, onderhoud en vernietiging resoneert.
Stan Gonera
Zeg ik niet […]
apparently playful and absurd
Wesley Haex
De werken van Wesley Haex zijn een combinatie van expressionisme, surrealisme, abstracte en outsider kunst. Hij focust zich voornamelijk op schilderkunst en probeert dit te combineren met sculpturen. In zijn praktijk zien we dat het kleurenpallet en de herhaaldelijke druktechnieken overheersen. Inhoudelijk handelt zijn werk voornamelijk over het experimenteren met het thema zelfportret, om zo tot zelfidentificatie te komen. Hij tast af in hoeverre hij zichzelf via het doek bloot kan geven – of net zichzelf er weer achter kan verstoppen. Hij onderzoekt vooral de vraag ‘ Wat is een zelfportret?’ en probeert dit op verschillende manieren te uiten in zijn praktijk. Hij experimenteert met het gegeven dat een schilderij een ervaring moet kunnen overbrengen op de toeschouwer, om je zo mee te nemen in de bizarre wereld van de kunstenaar zelf.
Pim Palsgraaf
Pim Palsgraaf (1979) is geïnspireerd door verval en by decay and onregelmatigheden in de stad. De onenigheid tussen natuur en stedelijkheid en relevante onderwerpen en tactieken in metamodernistisch gedachtegoed. Palsgraaf’s werk is het resultaat van een steeds dieper onderzoek naar de erosie van de innerlijke stad. Lege ruimtes – oude gangen en plafonds die op het punt staan in te storten en waar natuur de overhand neemt – voeden zijn fascinatie voor dit proces.
Jasper Vonsée
Hijacking communication methods from inside the art canon and beyond, the presentations of Jasper Vonsée vary widely. Constantly utilising, but concurrently distrusting the power of make belief. His work concerning the unpopularity of our population, manifests itself in popular forms; ranging from classic mediums like oil painting and sculpture to advertising campaigns, parafictional writing and installations.
Akrasia is described as a lack of self-control or the state of acting against one’s better judgment. How it is possible that, if one judges action A to be the best course of action, one would do anything other than A?