Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Apprentice Master #5: A Softer Space

8 april, 2021 @ 7:30 pm - 2 mei, 2021 @ 5:00 pm

Apprentice Master expositie #5
A Softer Space
8 april 2021 – 2 mei 2021
Kunstpodium T, Tilburg

Julius Thissen (master)
Wanda Tiersma
Megan Auður
Elisa Klabbers
Eugenie Boon

Tijdens de loop van het Apprentice Master-project bij Kunstpodium T baseerden Megan Auður, Eugenie Boon, Elisa Klabbers, Wanda Tiersma en Julius Thissen hun werk op tedere gesprekken rondom noties van zorg en zachtheid. Dit resulteerde in de groepstentoonstelling A Softer Space. Binnen deze tentoonstelling stellen de vijf kunstenaars zachtheid en gemeenschap centraal als cruciaal aspect binnen het creëren van artistiek werk. Wat kan beschouwd worden als een daad van (zelf)zorg? Kan kwetsbaarheid tussen kunstenaars onderling, in plaats van concurrentie, gemeenschappelijke groei mogelijk maken? Binnen A Softer Space trachten de kunstenaars om te verbinden, te helen, te falen, te spelen, te rusten en te debatteren.

In de vijfde expositie van het Apprentice Master seizoen 2020/2021 zullen Apprentices Wanda Tiersma, Megan Auður, Elisa Klabbers en Eugenie Boon samen exposeren met Master Julius Thissen. De expositie is van donderdag 8 april tot en met zondag 2 mei 2021 bij Kunstpodium T te zien. De expositie heeft de vorm van een raamexpositie en is 24 uur per dag te bekijken.

RELIVE THE EXPO
Bekijk de foto’s

Over de kunstenaars

Megan Auður (1994, IJsland) In haar werk wil Megan Auður de vraag onderzoeken hoe de wereld in haar huidige staat terecht is gekomen, door geïnstitutionaliseerde realiteiten te verwerpen en opnieuw te construeren. De werken van Auður zijn niet alleen het eindresultaat van lange onderzoekstrajecten, ze maken ook deel uit van de voortdurende en doorlopende onderzoeken van de kunstenaar. Als zodanig zijn haar werken voorstellen voor dialoog en interventie, in de hoop een rechtvaardiger bestaan voor iedereen te creëren.

Eugenie Boon (1995, Curaçao) woont en werkt in Den Haag. Haar multidisciplinaire werk draait om haar opvoeding op het eiland Curaçao en de historische relatie van het eiland met Nederland. Op een sjamanistische, speelse, poëtische maar toch kritische manier bevragen haar projecten sociaal-politieke vraagstukken en culturele versus institutionele structuren waarin de toeschouwer wordt uitgedaagd zichzelf te herkennen en wellicht te reflecteren op zijn eigen positie.

Elisa Klabbers (1995, België) Woont en werkt in Utrecht.In hun werk onderzoekt Elisa veiligheid, intimiteit, gender en seksualiteit in ruimtes die gecreëerd worden door herinneringen, verhalen en interacties, die van hen en van anderen, echt en fictief. Hun werk gebruikt onderzoek als uitgangspunt en ontwikkelt zich tot niet-lineaire en gefragmenteerde verhalen in de vorm van installaties, performances, korte video’s en teksten.

Wanda Tiersma (1990, Nederland) woont en werkt in Nijmegen. Naast haar kunstenaarspraktijk houdt ze zich bezig met meerdere kunst gerelateerde projecten. Ze is ook een getrainde en enthousiaste Art Mediator.  In haar werk onderzoekt ze thema’s als fysieke intimiteit en de verbinding die we met elkaar hebben, puur vanwege ons pulserende, ademende, trillende lichaam. Door mensen te bekijken als meer dan een collectie van kenmerken en kwaliteiten wil ze de grenzen die ons onderscheiden doorbreken en ons dichter bij elkaar brengen.

Julius Thissen (1993, Nederland) woont en werkt in Arnhem. Zijn werken onderzoeken noties van gemeenschap en representatie, mannelijkheid, sport en competitie. Met het werk wil Thissen verhalen creëren die de dunne lijn tussen presteren en falen onderzoeken. Deze verbanden zijn sterk verbonden met de hedendaagse prestatie gedreven maatschappij en de invloed van sociale verwachtingen op ons gedrag.

Gegevens

Begin:
8 april, 2021 @ 7:30 pm
Einde:
2 mei, 2021 @ 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Organisator

Kunstpodium T | Apprentice Master
Telefoon:
06 39 82 56 49
E-mail:
contact@kunstpodium-t.com
Site:
www.kunstpodium-t.com

Locatie

Kunstpodium T Tilburg
Noordstraat 105
Tilburg, North-Brabant 5038 EH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0639825649
Site:
www.kunstpodium-t.com