Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Apprentice Master #3: Uncontrollable? / Too Soon to Tell

18 februari, 2021 @ 8:00 pm - 14 maart, 2021 @ 5:00 pm

Apprentice Master expositie #3
Uncontrollable? / Too Soon to Tell
18 Februari 2021 – 14 Maart 2021
Kunstpodium T

Tinkebell (master)
Anna de Vriend
Maxime Coster
Yanxian Zhao
Vladimir Bovt

Uncontrollable? Maybe it’s too soon to tell. De pas afgestudeerde kunstenaars Yanxian Zhao, Vladimir Bovt, Maxime Coster en Anna de Vriend presenteren hun show “Uncontrollable? / Too Soon to Tell ”in Kunstpodium T van 18 februari tot 14 maart.

Afstuderen tijdens een pandemie en een artistieke praktijk onder lockdown voortzetten, is een uitdaging. Het heeft ons allemaal gedwongen te heroverwegen wat het betekent om wel of niet in controle te zijn over een situatie. Om dit thema te verkennen, zullen de vier kunstenaars de controle aan elkaar overhandigen om de grenzen tussen autonomie en samenwerking te onderzoeken.

Yanxian, Vladimir, Maxime en Anna zullen elkaar elke drie dagen afwisselen en zo vier weken lang de ruimtes van Kunstpodium T bewonen. Gedurende deze tijd wordt hun communicatie met elkaar beperkt tot het achterlaten van aantekeningen, werken en uitdagingen in de tentoonstellingsruimtes.

Het publiek wordt uitgenodigd om het proces te volgen via een lopende livestream of langs het raam te lopen in Tilburg!

RELIVE THE EXPO
• uncontrollabletoosoontotell.com
Bekijk hier de foto’s

OVER DE KUNSTENAARS

Maxime Coster
Ik spreek maar het komt niet over. Je parle en het komt aan. Ik spreek en we begrijpen elkaar. Ik kopieer en plan mijn intenties, rijg mijn zinnen samen in een onbegrijpelijke taal maar we spreken nog steeds. Ik raak verdwaald in de veelheid aan talen. Het vanzelfsprekende verdwijnt, maar jouw lach brengt me thuis.
Ik was zes maanden oud toen mijn familie van Nederland, waar ik ben geboren, naar Frankrijk verhuisde, waar ik de volgende 14 jaar doorbracht voordat ik terug verhuisde. Hoewel het iets was dat we allemaal samen deden, ben ik zo gefascineerd in de verschillen die zelfs in mijn familie bestaan in onze benaderen van talen. In mijn praktijk gebruik ik (verbale) taal, gelaagd geluid, geïsoleerde woorden, ruimtes schilderend, als middel om verschillende aspecten te verkennen. In mijn vorige week heb ik me gericht op de rol en invloed van vertaling in de communicatie van mijn meertalige familie. Meer recent ben ik het leerproces van het verwerven van een extra taal aan het onderzoeken.

Anna de Vriend
Het eerste schaap wat ik had ooit had geadopteerd overleed in dezelfde week als mijn oma.
In het geheim berouwde ik ze evenveel. 

De kunstpraktijk van Anna de Vriend is onderzoeksgericht en multidisciplinair. Door middel van haar conceptuele personage, The Crazy Sheep Lady, ontdekt ze wat het betekent om verantwoordelijkheid te nemen voor een onvermijdelijke machtspositie over andere dieren in een speciëcistische wereld. Door het koppelen van grote systemen en concepten zoals speciësisme aan immanente ruimtes zoals het slachthuis probeert ze een manier te vinden om voorbij het binaire denken te bewegen. Ze omarmt de ingewikkelde manieren waarin mensen en andere dieren zijn verstrengeld en samen zouden kunnen leven in multi-speciecist werelden.

Vladimir Bovt
Hi ik ben Vladimir. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd van Fine Arts op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en ik ben de enige jongen in deze Apprentice Master groep. Mijn artistieke praktijk gaat vooral over de thema’s persoonlijke ruimte en nabijheid en distantie. In mijn werk, welke bestaat uit video, installaties en performance, onderzoek wat de juiste mentale en fysieke afstand is tussen mij en anderen in verschillende situaties. Vaak ben ik zelf ook een actieve deelnemer in mijn eigen werk, terwijl ik het publiek in de rol van ‘de anderen’ plaats.

Yanxian Zhao
Ik vertel verhalen van liefde en verlies, de verhalen van oorlogen, wreedheden en hongersnood, van mijn familie in een afgelegen dorp in het zuiden van China. Deze traumatische herinneringen vielen op mij, via hiaten van vervormde herinneringen, zo echt alsof ik daar was. Het houdt me gevangen in de gevangenis van repetitieve dwang.
Ik verken methoden om te begrijpen hoe trauma wordt ervaren en herinnerd in het onherroepelijke verleden. Ik verzamel archiefbeelden en -materiaal (familiefoto’s, straatcamera’s, autovideo’s, online chats, documenten) en bewerk deze (door Photoshop, borduurwerk of andere aanpassingen) aan de hand van de verhalen die mij waren verteld. In de vorm van een familiealbum met dagboekachtige teksten of experimentele film stel ik een familieverhaal samen middels de genealogie van mijn trauma’s, die een glimp bieden in de gevolgen die alleen taal niet kunnen uitdrukken.
Via deze processen creëer ik een tombe waar ik alle geweld rechtvaardig, een nieuwe start voor emancipatie. Als eindresultaat onthult zich een methodologie van het verbreken van de cyclus van generatie-overstijgend familietrauma.

Gegevens

Begin:
18 februari, 2021 @ 8:00 pm
Einde:
14 maart, 2021 @ 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Organisator

Kunstpodium T | Apprentice Master
Telefoon:
06 39 82 56 49
E-mail:
contact@kunstpodium-t.com
Site:
www.kunstpodium-t.com

Locatie

Kunstpodium T Tilburg
Noordstraat 105
Tilburg, North-Brabant 5038 EH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0639825649
Site:
www.kunstpodium-t.com