Van 20 tot 26 juli presenteren de kunstenaars van ‘Being Alone Together Scores’ de conclusies van hun concept. Deze groep koos om hun online concept in twee delen te splitsen: van 4 tot 10 mei presenteerden kunstenaars Joep Caenen, Elina Hadjinicola, Melanie Maria, Roos Nieboer, Floor Snels en Oscar Santillan het eerste deel. Door een van hun zelfgeschreven ‘scores’ zelf thuis uit te voeren, willen zij op afstand eenheid en saamhorigheid creëren. Nu presenteren zij de resultaten hiervan op hun Instagram en via hun website.

BEING ALONE TOGETHER SCORES

Dit is BATS (Being Alone Together Scores), een samenwerkingsproject waarin individuele acties dienen als een essentieel onderdeel van het leven. We bedenken deze sociale situatie door mensen uit te nodigen om de kern van het project te worden.

Elk van de vijf kunstenaars creëert een ‘score’, een direct beroep op actieve participatie. De scores zijn simpele instructies die kunnen worden ervaren door wie dan ook wil deelnemen. We delen onze scoren buiten hun intieme kringen met vrienden, kennissen en openen ze voor verdere participatie. Het project doelt op de ervaring en vooral op socialisatie. Daarom kunnen er geen gefaalde, onopgeloste of saaie deelnames zijn, omdat ze allemaal essentieel zijn om de sociale band te versterken. Met de bedoeling om te communiceren kan de persoon die een score krijgt die van hen aan iemand geven om te ervaren. De scores zullen een online bestaan hebben, maar zijn bedoeld om waar mogelijk face to face te delen. Zo ook zullen ze online uitgedeeld worden via de Score Generator op de website van de groep. Een gemiddelde tijd om de activiteit te ervaren zal rond de dertig minuten zijn. Uiteindelijk kunnen gedachten over en de reacties op de score gedeeld worden tussen de deelnemers, de kunstenaars en het publiek. Simpele documentatie van je ervaring wordt gestimuleerd, zoals een foto, een korte tekst, een video, om zo het gesprek te starten. Documentatie wordt niet gedeeld op sociale media zonder jouw toestemming, omdat we de eigenlijk ervaring omarmen en niet alleen het tonen hiervan.

Door deze uitwisseling hopen we een vonk te activeren bij de deelnemers die verder gaat dan de kunstenaar-publiek relatie. We willen mensen interesseren, remmingen wegnemen en je laten ontspannen. We nodigen je van harte uit om deel te nemen. We willen dat je je richt op interactie met andere mensen. We willen in iemand een kracht van perceptie en actie losmaken. Iemand die zich bewust is van de kracht van zijn acties, doch geconfronteerd met mystificaties, restricties, het onbekende, zal in staat zijn een eigen revolutie te maken die begint bij henzelf en mogelijk vanuit een simpele score voor Being Alone Together. 

IG @being.alone.together.scores
FB evenement BeingAloneTogetherScores
Stuur jouw score naar bats@kunstpodium-t.com

Being Alone Together Scores is een presentatie in twee delen:
• 4 tot 10 mei 2020
• 20 tot 26 juli 2020
De online presentatie is onderdeel van het Apprentice Master project 2019/2020

Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.
Contactgegevens
contact@kunstpodium-t.com
communicatie@kunstpodium-t.com

06 – 39 82 56 49
Telefonisch bereikbaar
op werkdagen van 9-18h

Post- en bezoekadres:
Noordstraat 105
5038 EH Tilburg

Tijdelijk gesloten