Artists of Color
VERLENGD: 3 december 2020 t/m 3 januari 2021
Raamzijde Kunstpodium T

klik op een van de kunstenaars om meer over hen te zien!

In ‘Artists of Color’ brengt Kunstpodium T vier gekleurde makers bij elkaar. Ze tonen de veelzijdigheid van hun eigen cultuur in hun werk. Hoe positioneren zij zich anno 2020, een jaar getekend door de #blacklivesmatter-demonstraties, in de samenleving? Hoe ervaren zij hun plek in de huidige maatschappij? En vooral: hoe ervaren zij het makerschap als gekleurde kunstenaars? Via de media textiel, schilderkunst, fotografie en film onderzoeken zij hun eigen etnische identiteit, om zo een geluid van acceptatie en inclusie uit te dragen. 

De expositie is gecureerd door Maria Heerkens, stagiaire bij Kunstpodium T. Met deze expositie wil Kunstpodium T een tegengeluid laten horen tegen de witte kunstwereld en getalenteerde jonge makers een podium geven. We zetten ons in voor een inclusieve kunstwereld, waar geen plaats is voor discriminatie op basis van huidskleur of afkomst.

Op donderdag 3 december hebben we de expositie digitaal geopend via een livestream op Facebook en een Q&A via Zoom. De livestream is via ons Youtube-kanaal terug te bekijken!

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Steck013 en Boekenschop Tilburg.

Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.
Contactgegevens
contact@kunstpodium-t.com
communicatie@kunstpodium-t.com

06 – 39 82 56 49
Telefonisch bereikbaar
op werkdagen van 9-18h

Post- en bezoekadres:
Noordstraat 105
5038 EH Tilburg

Open vrijdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00