OSCAR SANTILLAN

Mijn artistieke opleiding begon zonder formele training, in Ecuador, omringd door vrijgevige collega’s met wie we een collectief vormden: door de tijd heen begon ik deze zelf-geïnitieerde collectieve ervaring te zien als mijn (onze) eigen kunstacademie. We leerden door te proberen, te maken, en goede ideeën ten gronde te richten (en vaak teveel tijd besteden aan slechte ideeën). Later kreeg ik de kans om een MFA in sculptuur te volgen aan Virginia Commonwealth University in de VS. Sindsdien ben ik onder andere resident geweest aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht, NL; Delfina Foundation, VK; Fondazione Ratti, IT; Skowhegan, VS; en Leiden Astronomical Observatory, NL. Sinds een decennium wordt mijn werk gevormd door samenkomsten met wetenschappers, filosofen, componisten, antropologen en andere experts, zowel hen die innoveren en hen die de oude tradities levende houden.

Website | http://www.oscarsantillan.com
copyright afbeelding Centraal Museum Utrecht

FLOOR SNELS

Floor Snels doet onderzoek naar sociale verhoudingen binnen een bepaalde gemeenschap. Ze analyseert hiërarchieën en reageert daarop met een vorm waarin het individuele en het collectieve met elkaar in verband worden gebracht. De uiteindelijke vorm van haar werk vertelt iets over de sociale verhoudingen binnen de situatie die ze onderzoekt.

Website | https://www.floorsnels.nl

ROOS NIEBOER

Een test invullen om te ontdekken wat je van een gebouw vindt, een prototype ontwikkelen om een brief naar je oma te schrijven of een voice over die je vertelt hoe je het best onopgemerkt door een menigte kan bewegen, allemaal manieren om grip te krijgen op de werkelijkheid op een vaak absurde manier. Roos Nieboer werkt met performance, tekst en textiel en onderzoekt zo of er een algemene theorie kan worden gevonden die wij kunnen toepassen op de wereld en hoe we erin moeten leven.
Door te spelen met de losse associaties tussen woord, beeld en betekenis, stimuleert ze de verbeelding van de toeschouwers.

Website | http://www.roosnieboer.com

ELINA HADJINICOLA

De artistieke praktijk van Elina resulteert in tijdelijke, procedurele configuraties waar materialen een uncanny eigen leven leiden. In haar werk met bijenwas verkent ze dieren als producenten van materiële cultuur en reageert ze door de precariteit van het materiaal op kwesties als klimaatverandering. De intrinsieke eigenschappen van het materiaal en de kans om te reageren op de omgeving, maken het vrij op zichzelf. Was is vast, maar het kan gemakkelijk vloeibaar worden. Zo tijdelijk en kneedbaar vandaag de dag is, is de toestand van de dieren – en in het bijzonder die van de bijen – die aan het uitsterven zijn, zo tijdelijk is was.

Website | Instagram

MELANIE MARIA

Wie is het individu en wat is het collectief? Wat delen we en hoe komen we tussenbeide? Hoe ontvangen we en hoe bewust zijn we van onze omgeving? Melanie Maria gelooft dat wij allen verlangen naar een emotionele connectie met de Ander. Door fysieke performance, het gebruik van de publieke ruimte en menselijke handelingen nodigt zij de toeschouwer uit om dichterbij te komen.
Melanie Maria werkt in én met het moment. Het is afhankelijk van de situatie, locatie en lichamen hoe een performance zich vormt tot ‘resultaat’. Elk werk is dan ook een onderzoek, waar ze grip probeert te krijgen in ons verlangen in het maken van een connectie met elkaar en de omgeving. Om het proces en de bewegingen zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, werkt Melanie Maria voornamelijk met niet-professionele performers.

Website | http://melanie-maria.com

JOEP CAENEN

Binnen mijn praktijk beschouw ik kunst als het ongrijpbare dat zich tussen ons in bevindt. Een ervaring waarin de connecties die ons verbinden zich kortstondig naar de voorgrond bewegen. De bewustwording van de mogelijkheid tot meer binnen een persoon, object, moment of gedachtegang dan hoe deze zich initieel liet blijken.
Mijn werken dienen enkel als middel, entiteiten die een poging doen tot het vatbaarder maken, een conditie voeden waarin kunst een mogelijkheid wordt.

Website | https://joepcaenen.com

Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.
Contactgegevens
contact@kunstpodium-t.com
communicatie@kunstpodium-t.com

06 – 39 82 56 49
Telefonisch bereikbaar
op werkdagen van 9-18h

Post- en bezoekadres:
Noordstraat 105
5038 EH Tilburg

Tijdelijk gesloten
Gaat online verder!