Nu en binnenkort bij Kunstpodium T

VERLENGD: Apprentice Master expo #3: The Five Obstructions. 24/7 te zien vanaf buitenkant pand verlengd t/m 12 april 2020 Kunstpodium T  

 

Apprentice Master expo #4: Schijnbewegingen
12 – 29 maart 2020
Radna Rumping
Jelle van Assem
Lennart Creutzburg
Swaeny Nina Kersaan
Gianni Skoric

Een huis met vele kamers. Een samenkomst van vijf kunstenaars (die zich niet allemaal kunstenaar noemen). Hoe waren we hier ook alweer beland? Bij elkaar gebracht, maar niet zonder reden. We zijn verwant in het maken van omtrekkende bewegingen. De stap opzij, een performance van het zelf, een stem die overstemt wordt. Naast geluid, video, sculptuur en digitale media zijn atmosfeer, emoties, de relatie met onszelf en de toeschouwer misschien nog wel belangrijkere materialen. 

GIANNI SKORIC

Onze ogen verbinden en ontbinden zich van elkaar, en iedere keer verander ik van visie.

Scheel kijkend, knipogend, ogen gesloten, weerogen, in tranen, een blauw oog, wakker schokkend, cycloop…

En na een tijdje dit te zien zal je moeten weggaan, emigreren van waar ik sta,

want ik kom uit een land dat niet meer bestaat.

 Website | www.gianniskoric.github.io

RADNA RUMPING

Radna Rumping is een onafhankelijke curator, schrijver en radiomaker uit Amsterdam. Haar werk houdt zich bezig met muziekcultuur, hedendaagse kunst, gemeenschappen en posities van (on)zichtbaarheid. Ze heeft tentoonstellingen en publieke programma’s gerealiseerd bij verschillende culturele instellingen, waar ze nieuwe ontmoetingen stimuleert tussen lichamen en gebouwen, kunstenaars en publiek. Sinds 2015 is ze mede-oprichter van Ja Ja Ja Nee Nee Nee, een online radioplatform en podcast over kunst. Gedurende haar residency aan de Van Eyck Academie (Maastricht) in 2016-17 ontwikkelde ze haar stem middels schrijven en audio opnames, wat heeft geleid tot een serie van autonome werken gebaseerd op tekst en geluid.

 Website | www.radna.nl 

SWAENY NINA KERSAAN

Swaeny Nina Kersaan is een kunstenaar gevestigd in Londen. In haar werk houdt ze zich bezig met digitale media, software en identiteit. “Een *model is mijn materiaal, mijn plaatsvervanger &| (en/of), mijn lichaam. Een (vrouwelijk) model dat; circuleert, reageert, approprieert; wordt geapproprieert, performt, herhaalt; en een wordt met de virtuele ruimte. Een fictief verhaal vertelt dat gebruik maakt van herkenbaarheid om het niet-authentieke te omarmen. Het is verleidelijk om je te identificeren met digitale modellen, of ze te vergelijken met ideeën, gevoelens en onze eigen lichamen, maar deze digitale lichamen zijn anders dan we denken te zijn.”

Website | www.swaenynina.com 

JELLE VAN ASSEM

Sfeer / atmosfeer / situatie / omgeving / ruimte
en mijn invloed, dan wel controle / dominatie hierover
in / door mijn werk/kunst & in het algemeen.
Dat is wat mij o.a. interesseert.

Dat  en / of ik probeer   wie ik ben wat ik wil
over te brengen op publiek.
Kijk dit is beertje Jan / dit doet beertje Jan en dit wil beertje Jan [daarmee bereiken].

Dit is een metafoor
Soms loop je een toilet/badkamer binnen en dan denk je,
weh, waar ben ik nu weer beland?
        &
Soms loop je een toilet/badkamer binnen en dan denk je,
god, ik moet me toch een partij nodig (schijten/pissen als een rund)!
       &
Of het nou het een of het ander is ik hoop dat ik er invloed op heb.

Website | https://www.06-83524122.sexy

LENNART CREUTZBURG

Mijn artistieke praktijk is een onderzoek naar het psychologische ‘zelf” waarbij ik mijn eigen ‘zelf’ inzet als proefpersoon. Wie is er in onze gedachten aan het woord, welk deel van het ‘ik’ wordt daarbij aangesproken en wie is dan degene die deze laatste twee vragen er over stelt? Het gaat om het feit dat we ons ‘zelf’ kunnen objectiveren, jezelf tot object als subject maken. Deze paradox van mezelf tegenspreken vormt voor mij een oneindige zoektocht naar deze absurde relatie tot het ‘zelf’. De inspiratie voor mijn werk vindt zijn wortels in de psychoanalyse en transpersoonlijke psychologie wat ik, met een kritische blik, steevast bestudeer en implementeer in mijn concepten. Ik gebruik mijn eigen psyche als medium en analyseer deze binnen verschillende, slaap-onthoudende en isolerende experimenten.
In mijn werkwijze tracht ik altijd het absurde, het vervreemdende, het transcendentale naar voren te halen in dat wat ik maak. De fysieke vorm van mijn werk kent echter geen vast medium: ik beweeg mijzelf tussen de media film, sculptuur, 2D, performance en alles wat daartussen ligt.

Website | www.lennartcreutzburg.nl 

Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.
Contactgegevens
contact@kunstpodium-t.com
communicatie@kunstpodium-t.com

06 – 39 82 56 49
Telefonisch bereikbaar
op werkdagen van 9-18h

Post- en bezoekadres:
Noordstraat 105
5038 EH Tilburg

Open vrijdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00