MARC MULDERS

Marc Mulders (Tilburg, 1958) is een Nederlandse schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier. Marc Mulders is één van de meest spraak- makende kunstenaars van Nederland. Zijn werk bevindt zich in 20 museumcollecties en hij had solotentoonstellingen in toonaangevende Nederlandse musea zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Frans Hals Museum in Haarlem, De Pont Museum in Tilburg, het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch en het Kunstmuseum Den Haag.

Website | https://www.marcmulders.com

CHRISTINA DE KORTE

De liefde voor volle omgevingen speelt een belangrijke rol in het werk van Christina de Korte. Ze maakt schilderijen op verschillende soorten textiel, waarmee ze installaties creëert. Kleur, patronen en hoeveelheid spelen hierin een hoofdrol. De installaties van De Korte trekken je in een visuele explosie van kleuren en patronen, waarbij alles om je aandacht vraagt. Naast haar kunstpraktijk leert ze de Arabische taal en verdiept ze zich in ‘niet-westerse’ kunstvormen, religies en geschiedenis. De combinatie van werken in haar atelier, de theorie en de zwierige letters van het Arabische schrift versterken elkaar.

Website | http://christinadekorte.nl

PLEUN MOONS

“In mijn werk volg ik het meestal niet-rechtlijnige pad van de zoektocht naar verdwaling, het fysiek worden van een droom, een verwijzing naar een niet aanschouwelijke werkelijkheid. Hoe verstilt de tijd? Hoe creëert ritme een toevalligheid? Waar vind ik schoonheid? Is het troost, verlangen of zingeving? Dankzij de materie van de verf en de ondergrond kan alle leegte daartussen een benadering vormen. Een allegorie, wellicht.”

Website | https://www.pleunmoons.com

JET PRONK

Verscholen achter de lamellen ziet Jet Pronk (1997) haar inspiratie staan, de plant. Wat er uiteindelijk ontstaat zijn fragmentarische beelden die altijd iets te lijken willen zeggen over licht. Door middel van ongebruikelijke materiaalexperimenten zijn de stillevens met planten intrigerende huwelijken van oubollige en vergeten werelden. In het werk gemaakt tijdens het Master Apprentice Project is de plant dit keer als beeldend gereedschap ingezet en is de tuin van Marc Mulders leeggeplukt.

Website | http://jetpronk.nl

Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.
Contactgegevens
contact@kunstpodium-t.com
communicatie@kunstpodium-t.com

06 – 39 82 56 49
Telefonisch bereikbaar
op werkdagen van 9-18h

Post- en bezoekadres:
Noordstraat 105
5038 EH Tilburg

Open vrijdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00