20 maart – 3 april

Wentelteefjes is een platform opgericht in 2016 door vier Arnhemse kunstenaars: Chantal van Lieshout, Romar de Bonte, Katinka Zonneveld en Rikke ter Horst. In samenwerking met de deelnemers worden feestelijke, interdisciplinaire evenementen gecreëerd waarin de overdracht voorop staat. Jonge makers krijgen de kans te experimenteren en samenwerkingen aan te gaan. Dankzij het nomadische karakter van het collectief kwam de naam: ‘Wentelteefjes’ tot stand. Door het wentelen van locatie naar locatie onderhoudt het collectief flexibiliteit en vrijblijvendheid. Naast overdracht staat inhoudelijk onderzoek centraal. Wentelteefjes zet zich hiermee in voor talentontwikkeling en het creëren van een duurzame kunstsector.
Jonge kunstenaars zijn essentieel in het experimenteren met nieuwe ideeën, het voordragen van actuele vraagstukken en het schetsen van nieuwe paden. De ontmoeting tussen de bezoeker en het uiteindelijke werk is een energieke overdracht en vraagt daarom om een plek waar spontaniteit en speelsheid de ruimte krijgen.

Deze zevende editie duikt Wentelteefjes op met een primeur bij Kunstpodium-T in Tilburg met het werk van drie opkomende kunstenaars: Sander van Noort, WONNE en Zwaantje Kurpershoek.
Wentelteefjes heeft deze jonge makers geselecteerd omdat bij hen allen een gedrevenheid te vinden is om de grenzen en overlappingen tussen realiteit en de associatie te ontleden. Vol verwondering kun je in hun studies speelse narratieven zien ontstaan, waarbij alledaagse figuren en connecties met verbeelding opduiken. Hier en daar zorgt de kinderlijke wereld, vol wezens en monsterachtige figuren, voor verrassing. Ingetogen of uitdagend; allen vertellen zij in verschillende sculpturen over hun beleving.