• 18 Mar – 4 Apr 2021 •

Wentelteefjes is een collectief dat is opgericht in 2016 door vier Arnhemse kunstenaars. In samenwerking met de deelnemers worden feestelijke, interdisciplinaire exposities gecreëerd waarin experiment en verbinding voorop staan. Dankzij het nomadische karakter van het collectief kwam de naam: ‘Wentelteefjes’ tot stand. Door het wentelen van locatie naar locatie onderhoudt het collectief flexibiliteit en vrijblijvendheid. 

Deze zevende editie duikt Wentelteefjes op met een primeur bij Kunstpodium-T in Tilburg met het werk van drie opkomende kunstenaars: Sander van Noort, WONNE en Zwaantje Kurpershoek. 

Wentelteefjes heeft deze jonge makers geselecteerd omdat bij hen allen een gedrevenheid te vinden is om de grenzen en overlappingen tussen realiteit en de associatie te ontleden. Vol verwondering kun je in hun studies speelse narratieven zien ontstaan, waarbij alledaagse figuren en connecties met verbeelding opduiken. Hier en daar zorgt de kinderlijke wereld, vol wezens en monsterachtige figuren, voor verrassing. Ingetogen of uitdagend; allen vertellen zij in verschillende sculpturen over hun beleving.