Artists of Color
3 t/m 20 december 2020
Raamzijde Kunstpodium T
www.kunstpodium-t.com/artists-of-color 

N.B. Dit is een expositie aan de raamzijde van Kunstpodium T en is daarmee 24/7 te bekijken.

Deelnemende kunstenaars:
Jayda Reeberg
NOASU
Roze Meike
Meilin Oomes

In ‘Artists of Color’ brengt Kunstpodium T vier gekleurde makers bij elkaar. Ze tonen de veelzijdigheid van hun eigen cultuur in hun werk. Hoe positioneren zij zich anno 2020, een jaar getekend door de #blacklivesmatter-demonstraties, in de samenleving? Hoe ervaren zij hun plek in de huidige maatschappij? En vooral: hoe ervaren zij het makerschap als gekleurde kunstenaars? Via de media textiel, schilderkunst, fotografie en film onderzoeken zij hun eigen etnische identiteit, om zo een geluid van acceptatie en inclusie uit te dragen. 

De expositie is gecureerd door Maria Heerkens, stagiaire bij Kunstpodium T. Met deze expositie wil Kunstpodium T een tegengeluid laten horen tegen de witte kunstwereld en getalenteerde jonge makers een podium geven. We zetten ons in voor een inclusieve kunstwereld, waar geen plaats is voor discriminatie op basis van huidskleur of afkomst. 

Op donderdag 3 december opent de expo online met twee activiteiten. Om half 7 geven we een livestream via onze Facebook door de expositie. Om half 8 verzamelen we via Zoom om gezellig wat te drinken, te praten over de actualiteit en kennis te maken met de kunstenaars!
Openingsmoment op 3 december:
• livestream via Facebook om 18.30
• informele Zoom Q&A om 19.30

Deelname via Zoom via deze link (meeting ID 860 6756 7504, passcode 860809).

De livestream vindt plaats via de Facebook-pagina van Kunstpodium T (via deze link). Like ons om op de hoogte te blijven wanneer deze van start gaat!