“Good artists steal, bad artists copy” Quote van Banksy die het weer van Picasso had, die het weer van TS Elliot had die het weer van een andere dichter had. Het idee dat kunstenaars authentieke genieën zijn die niet op de schouders van reuzen staan is tamelijk hardnekkig gebleven.
Voor hedendaagse kunstenaars geldt dat velen zich laten inspireren door voorgangers. Deze tentoonstelling zal precies daar over gaan. Welke kunstenaar is voor jou een aantoonbare inspiratiebron en hoe zie je het terug in jouw werk?

Kunstenaar en Yearmaster 2019/2020 Niek Hendrix cureerde deze expositie met kunstenaars die zich laten inspireren door de kunstenaars die hen voorgingen. Deelnemende kunstenaars en hun inspiratiebronnen zijn: Bernard Baldus (Wesley Meuris & Timur Si Qin), Sander van Deurzen (Caspar David Friedrich), Jonathan van Doornum (architect Gottfried Semper), Rosa Johanna (Agnes Martin), Joelle Goutier (Christopher Wool), Anika Hochstenbach (Caravaggio), Jarik Jongman (Anselm Kiefer & Adrian Ghenie), Ton Kraayeveld (Richard Hamilton),  Giel Louws (Tarkovsky), Charles van Otterdijk (Cady Noland), Hans Overvliet (Christian Boltanski), Anna Püschel (Marcel Imsand), Lars Reen (Tony Oursler), Guus van der Velden (Nairy Bahgramian), Claudia Volders (Hildegard von Bingen).

De expositie is van vrijdag 2 tot en met zondag 25 oktober 2020 te zien bij Kunstpodium T.