Tijdens de opening van Season Highlights op donderdag 3 september is kunstenaar Melanie Maria uitgeroepen tot winnaar van de Jan Naaijkensprijs.

In de expositie presenteert ze haar nieuwe performatieve installatie ‘it still remains’. Naast haar presenteren de andere genomineerde kunstenaars Tom van Veen, Jelle van Assem en Koen Kievits hun werk. De expositie is tot en met zondag 27 september 2020 te bekijken bij Kunstpodium T

Over Melanie Maria

“We verlangen allen naar een fysieke connectie met de Ander.”

In haar werk gaat Melanie Maria (Haarlem, 1993) op zoek naar een fysieke connectie met ‘de Ander’. Of dit nu tussen haar, de performers, de ruimte, de omgeving of materiaal is. In het werk ‘it still remains’ vraagt ze de toeschouwer om binnen te komen, alleen. Te zitten en te ervaren. De sereniteit en tevens het trieste in het werk neemt je mee de stilte in terwijl buiten, achter de ramen, de wereld doorgaat.
Je bent uitgenodigd.

Over de Jan Naaijkensprijs 
Sinds 1982 wordt jaarlijks de Jan Naaijkensprijs uitgereikt door het Noordbrabants Genootschap. Deze prijs werd toegekend aan een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het culturele leven in Noord-Brabant. De eerste keer werd de prijs uitgereikt aan Jan Naaijkens, daarna ging zij naar Gerard van Maasakkers (1987), Tom America (2005), Ed Schilders (2008), Jacques de Groot (2010) en Maarten Jense (2011).
Sinds 2014 haakt het Noordbrabants Genootschap aan bij het Apprentice Master project van Kunstpodium T. De Jan Naaijkensprijs wordt sindsdien ingezet voor behoud en ontwikkeling van talent en zo werd de prijs in 2014 uitgereikt aan Juan Pablo Plazas, in 2015 aan Rudolf Samohejl, in 2016 aan Ans Mertens, in 2017 aan Nuni Weisz, in 2018 aan Yoel Pytowski en in 2019 aan Pieter Chanterie.