Wauw.
31 maart 2020 liep mijn contract af. Terugkijkend op de 5 maanden als interim van Kunstpodium T: Wauw wat was het een spannende periode, met een 4-jarige subsidieaanvraag voor de deur, die ingevuld en geschreven moest worden. Alles in een stroomversnelling. Denk dat ik eerst 2 weken de kat uit de boom heb gekeken om vooral te analyseren wat Kunstpodium T is en wil zijn. Door de plotselinge geboorte van het zoontje van Klaartje was er geen kans van overdracht geweest. Veel gebabbeld en gebeld en Linda natuurlijk de oren van haar hoofd gevraagd ;-), de heerlijke bestuursvergaderingen in gelijkwaardigheid, de gesprekken met onze jaarmeester Niek Hendrix…. alles wat ik nodig had om tot iets moois te komen wat op het papier moest landen. Het project liep natuurlijk ook door, zo ontmoette ik bevlogen jonge makers die voor een deel echt midden in hun zoektocht staan. Rijk voel ik me als ik daar even aan mag snuffelen, die bruisende energie, hun zoeken, wat dan weer wordt afgewisseld met eigenwijsheid. Mooi, die komen er wel. De meesters… die zich inspanden om precies die eigenwijze kunstenaars tot een mooie tentoonstelling of experiment uit te dagen. Met die eigenwijsheid gaat er soms ook wel eens iets mis. Ook dat hoort bij een talentontwikkelproject. Eigenlijk als je er in een korte periode inschuift en ook op terug kunt kijken, zijn het zelfs die schakels die het project nodig heeft. De valkuilen laten anderen hun krachten zien. Ik leerde ooit, zonder 6-jes bestaan er geen 10-en …. en zo ook hier.Iedere schakel die ik mocht ontmoeten wil ik bedanken voor zijn of haar inzet. Of het nu de buurvrouw was, de bezoekers, de kunstenaars, de neerlandicus die de punten op de i zette bij de aanvraag of onze medebewoners, onze stagiaires, de prachtige poule aan vrijwilligers, de gemeente Tilburg afdeling Cultuur. De lijst zou te lang zijn. Toch wil ik één accentje leggen op de fijne samenwerking en het heerlijke gelach met Roland en Linda.
Ik wens Kunstpodium T succes met het doorontwikkelen van haar urgente project en in spannende afwachting van de subsidie uitkomst. Dank dat ik zoveel mooie mensen mocht ontmoeten!