Summer School: Hoe kunnen hedendaagse kunstenaars kennis, skills en connecties verwerven om hun carrière te ontwikkelen? 

WANNEER: Maandag 6 tot en met vrijdag 10 juli 2020
WAAR: Maastricht & Tilburg
VOERTAAL: Engels
KOSTEN: €400 incl. BTW* (early bird tot en met 30 april); aanmelden tot en met 30 mei

Deze intensieve summer school richt zich op nieuwe manieren van kennis verwerven voor kunstenaars en geeft hen de kans om zich te kunnen concentreren op hun vak. Door hen de mogelijkheid te geven om cruciale kennis, skills en connecties te verwerven, ondersteunt het fysiek de deelnemers om zich te ontwikkelen als professionele kunstenaars en hun professionele netwerk te activeren en verrijken. Gedurende een periode van 5 dagen zullen wij kunstenaars van over de hele wereld onderdompelen in de Nederlandse en internationale culturele scene. Ze zullen leren over specifieke en relevante professionele onderwerpen die in veel huidige curricula van kunstacademies niet aan bod komen.

Deelnemers zullen kennis vergaren en delen op de volgende vlakken:
• De dynamiek van de kunstwereld ontdekken en stakeholders ontmoeten.
• Reflecteren op carrièrepaden, structuren van de kunstwereld en mogelijke identiteiten van de kunstenaar.
• Overzicht van fondsenstructuren in de kunstwereld in Europa en verder, waaronder publieke fondsen, private sponsoren, crowdfunding en filantropie.
• Individuele carrièrestrategieën en promotieskills ontwikkelen.
• Introductie in zaken als intellectueel bezit, publiceren, schrijven, loontarieven, kunstmanagement, copyright, financiering, budgeting en zelfredzaamheid.
• Duurzame modellen voor kunstenaars bediscussiëren.
• De rol van alternatieve kunstruimtes, residenties en uitwisselingsmogelijkheden verkennen.

VOOR WIE?
Ben jij een lokale of internationale kunstenaar die:
– zijn professionele kennis en skills in de kunstwereld en op de grensvlakken wil vergroten;
– bewust wil worden van de internationale en Nederlandse kunstscene in Nederland;– verbindingen wil maken met curatoren, kunstinitiatieven, instituten en galleries;– zich wil laten inspireren door een ‘nieuwe’ culturele scene en internationale kunstenaars wil ontmoeten.

Deelnemen? Stuur je CV & motivatiebrief (in het Engels) naar summerschool@theartistandtheothers.nl voor 30 april 2020*.
* N.B. early-bird deadline is 30 april; tot deze datum betaal je €400. Daarna kun je je aanmelden tot 30 mei; dan betaal je €450.

Meer informatie over het programma en de selectieprocedure vind je hier.