Kunstpodium T wil haar poule aan moderatoren uitbreiden in aantal maar ook in diversiteit. Naast onze core-business van Apprentice Master project geven we in diverse settings Artist Talks, zoals tijdens de Day of the Young Artist of mastertalks in Museum De Pont.

Wie zoeken wij;
– Personen die makkelijk spreken in het openbaar en kritische vragen durven te stellen. Met de juiste afwisseling tussen eenvoudig informatief, maar ook de kunstenaar los weten te masseren om de diepte in te gaan.
– Kunsthistorici, kunstkenners, curatoren of goede interviewers van buiten het kunstenveld; te denken aan filosofen die zich betrokken voelen bij de kunsten, journalisten of designers die het kunstenveld vanuit artistiek oogpunt begrijpen.
– Bereid zijn je in te lezen in de kunstenaar die je gaat bevragen.
– Je bent in staat de kunstenaar op zijn gemak te stellen. 
– Goede sociale vaardigheden en weten te interacteren op het publiek, zodat er niet alleen informatie wordt gedeeld maar ook gewonnen kan worden. 
– In staat zijn goede feeling te houden met het publiek is vanzelfsprekend een belangrijke factor. Voor de paar aanstormende talenten die we ook in de pool willen hebben, zullen we er rekening mee houden dat je ingezet wordt op talks met kleine publieksaantallen, zodat je ervaring met publiek kunt opbouwen. 
– Weten wanneer je moet praten en wanneer je moet zwijgen. Een goede moderator dus. 
– Gevoel voor humor is geen vereiste noch een pré, maar in de pool die we willen uitbouwen zouden we minstens één moderator willen hebben die zijn interviews met een vleugje humor weet uit te voeren.
– Voorkeur gaat uit naar sollicitanten die binnen een straal van 100km van Tilburg af wonen.

Wat bieden wij:
– Gesprekken met spannende kunstenaars die hun voetsporen vaak al hebben verdiend, maar ook jonge makers die hun weg nog aan het zoeken zijn.
– Afhankelijk van het project een conforme betaling plus reiskostenvergoeding.
– Soms kan het een intieme setting zijn van een tiental mensen soms meer. (Hierbij kun je zelfs je voorkeur opgeven)
– Betaling geschiedt via een factuur of onkostenformulier.
– Frequentie; zeer onregelmatig en afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen.
– Overwegend zullen de talks in Tilburg of Eindhoven plaatsvinden.

Solliciteren:
– Het liefst met een korte motivatiebrief, maar belangrijker nog met een link naar eerder optreden. Indien je een jonge moderator bent met voldoende competenties maar weinig ervaring, kan er voor gekozen worden een testcase te doen, om te onderzoeken of jouw aanpak aansluit bij onze doelgroep.

Stuur een mail en indien mogelijk met video(link) naar jacki@kunstpodium-t.com