Met trots presenteert Kunstpodium T haar jaarmeester voor het Apprentice Master seizoen 2019/2020 – Niek Hendrix.

Niek Hendrix beschouwt de beelden van de schilderkunst, iconisch of niet, als een open bron. Hij activeert deze door hen te herhalen en in een andere context te presenteren. Deze toe-eigening is niet bedoeld om een exacte kopie te maken, maar om een andere afbeelding hiervan te creĆ«ren. Hij schildert deze met een andere penseelstreek, andere verf, kleur wordt verruild voor tinten zwart en wit en het beeld krijgt een ander formaat. Hij plaatst deze voor werken uit andere tijden of voegt een eigen werk toe. In onverwachte constellaties test hij de beschouwer: ze moeten niet alleen opnieuw kijken, maar ook opnieuw betekenis geven aan het beeld. 
Niek Hendrix studeerde af in Fine Arts aan Sint Joost (Breda) en nam deel aan het post-graduate programma aan de Jan van Eyck Academie (2014/2015, Maastricht). Hij was artist in residence bij het Van Goghhuis Zundert (2014) en in Antwerpen (2016).

http://niekhendrix.com