Kunstenares Simone Schuffelen nodigt Tilburg uit voor ‘un dîner étrange’: een vreemd diner. Gebaseerd op een reis door Senegal raakte Simone gefascineerd door de gebruiken rondom de avondmaaltijd. Een gezamenlijk moment zittend op de grond of rondom een tafel, waarbij het eten in het middelpunt staat. Soms wordt met mes en vork gegeten, soms met de hand, zittend op de grond wachtend op wie als eerste begint met eten of opscheppen. 
Geïntrigeerd door het aanschuiven aan tafel bij onbekenden of in een nieuwe omgeving kwam Simone op het idee om een onderzoek te doen naar tafelrituelen en rituelen die voorafgaand nodig zijn om een maaltijd voor te bereiden. Ze schuift aan tafel bij Tilburgers en richt zich op hun eetgewoontes en lievelingsgerechten. Zij legt het eetritueel en de voorbereidingen ervan vast in een videoverslag. Het resultaat hiervan zal ze op 21 juni in de achtertuin van Kunstpodium T publiekelijk analyseren en bespreken. Het publiek is uitgenodigd om te smullen van een maaltijd en tijdens het bekijken van de video in te gaan op de onderwerpen die zich voordoen. Met volle mond praten mag! Schuif je aan?
Het diner vindt plaats in de namiddag / avond. De precieze tijd zal te zijner tijd worden gecommuniceerd.