Van 10 oktober tot en met 24 november bivakkeerde De Roze Sokkel in Kunstpodium T. Dit kunstenaarsinitiatief, bestaande uit kunstenaars Jolijn van den Heuvel, Tyrell Kuipers en Jeroen Schampers, maakt graag onconventionele kunst op onconventionele plekken waarbij laagdrempeligheid en toegankelijkheid een grote rol spelen. In mei 2018 exposeerden zij voor het eerst bij Superstedeke in Tilburg.

Omdat Kunstpodium T jonge makers graag een ruimte biedt om te experimenteren, kwam de samenwerking bijna als vanzelf tot stand. Daar komt nog bij dat de drie kunstenaars allemaal onderdeel zijn (geweest) van het Apprentice/Master project van Kunstpodium T: Tyrell exposeerde in 2017 met meester Sean Cummins in TAC, Eindhoven; Jeroen exposeerde in 2018 samen met meester Daan den Houter in Kunstpodium T en Jolijn is apprentice tijdens seizoen 2018/2019 en zal in april 2019 met meester Paul Bogaers exposeren in TAC, Eindhoven.

De drie kunstenaars waren dus al bekend met de ruimtes en mogelijkheden van Kunstpodium T. Ze kozen ervoor werk te maken en tonen tijdens hun verblijf; zo maakte Jolijn bijvoorbeeld een performancestuk door te slapen in een van de voorkamers met hoge ramen. Voor de eindexpositie werkten ze samen met zo’n 40 andere kunstenaars waardoor er veel variatie in de tentoonstelling zat en er voor ieder wat te zien was. De finissage op vrijdag 23 november werd dan ook druk bezocht. Wij verwachten in de toekomst nog veel te horen van De Roze Sokkel!

Door Mirza Bruggenwert.