Opening donderdag 24 mei om 20.00 in Expoplu Nijmegen //

In de twaalfde tentoonstelling in het Apprentice Master programma van 2017/2018 exposeren Henna Nerg, Brais Romero Fernández, Kayleigh Smetsers en Ana Pérez Valdés met kunstenares Danielle Lemaire als hun meester. De tentoonstelling zal plaatsvinden vanaf donderdag 24 mei tot en met zondag 10 juni 2018 bij Expoplu Nijmegen. De opening vindt plaats op donderdag 24 mei van 20.00 tot 23.00 bij bovengenoemde locatie. Tijdens de opening zullen de kunstenaars aanwezig zijn om een introductie te geven op hun werken. U bent van harte welkom om de opening bij te wonen!

Na de opening is de expositie geopend op de onderstaande openingstijden:
Donderdag – zondag 13-17u

ACTITUD is de titel van de multimediatentoonstelling in de Expoplu Nijmegen, waarin meester Danielle Lemaire de apprentices Ana Pérez Valdés (ES), Brais Romero Fernandez (ES), Henna Nerg (FI/NL) en Kayleigh Smetsers (NL) begeleidt.
De tentoonstelling probeert onze rol als kunstenaars te definiëren in de context van het hedendaagse maatschappelijk landschap, met haar verwachtingen, gebrek aan gelijkheid en hiërarchieën.
De vraag die wij onszelf stellen is: hoe kunnen een samenleving creëren die als thuis voelt door het medium van de kunst?
Wij vijven werken allemaal op erg uiteenlopende manieren en gebruiken een grote verscheidenheid aan media en materialen waarin we proberen vorm te geven aan onze persoonlijke vragen, zowel individueel en als groep.
We willen onze houding laten zien ten opzichte van ‘overleven’ door middel van kunst; een artistieke manier om te zijn en door te spreken als de enige optie. 
In ACTITUD proberen we het publiek te engageren met de dynamiek van ons gesprek, om onze individuele verhalen te vertellen en de tentoonstelling de mediator te laten zijn.
Verwacht een dynamische show waarbij mode, film, tekenkunst, architectuur, schilderkunst, performance en posters geprint in stencilworkshop Knust in Nijmegen allemaal samenkomen.