Met plezier kondigen wij onze nieuwe jaarmeester aan voor het Apprentice Master-seizoen 2018-2019: Danielle Lemaire!

Danielle Lemaire maakt tekeningen, schilderijen, performances, geluidswerken, installaties, en films. Ze maakt boeken, platen, CD’s en cassettes die ze uitbrengt op haar eigen label Inner Landscapes. Ze organiseert tentoonstellingen en live-evenementen en is creatieve coach. Ze is onder meer werkzaam als curator voor het kunstprogramma van Extrapool in Nijmegen. In 2017 was ze een van de scouts voor de prestigieuze Prix de Rome. Tevens is ze in het Apprentice Master-seizoen 2017-2018 een van de meesters geweest die een aantal net afgestudeerde kunstenaars onder haar hoede nam. 

Haar werk ontwikkelt zich op elk vlak op een organische en zeer aandachtige manier. Ze ziet deze werkwijze als essentieel voor een heldere dialoog met de wereld. Danielle’s tekeningen en schilderijen hebben onderwerpen als een ‘leeg’ interieur waarin menselijke sporen tastbaar zijn, schaduwen van menselijk leven, een droom. Ze onderzoekt graag de omgeving van haar werk in deze relaties: wat is het (historische) verhaal achter de ruimte? Wat is de betekenis van de werken in relatie tot hun omgeving?

Vind hier meer informatie over Danielle Lemaire.

Over de jaarmeester

Ieder jaar nodigt Kunstpodium T een jaarmeester uit die als curator de lijst met meesters vorm geeft voor het Apprentice Master project. De groepen worden gevormd op basis van portfolio’s en presentaties. Bij de groepvorming word gekeken naar werkwijze, discipline en inhoud. De groepen dagen elkaar uit, bevragen elkaar en laten de diversiteit zien binnen de beeldende kunst.

Meer informatie over het Apprentice Master-project vindt u hier.