#AMP9: NEW!!! Een tentoonstelling met werken van Hannah Parikh, Bjorn Pauwels, Matthew James Lanning, Jeroen Schampers en Daan den Houter. Opent 22 maart om 20.00 bij Kunstpodium T.

In de negende tentoonstelling in het Apprentice Master programma van 2017/2018 exposeren Jeroen Schampers, Hannah Parikh, Bjorn Pauwels en Matthew James Lanning met kunstenaar Daan den Houter als hun meester. De tentoonstelling zal plaatsvinden vanaf donderdag 22 maart tot en met zondag 8 april 2018 bij Kunstpodium T.  De opening vindt plaats op donderdag 22 maart van 20.00 tot 23.00. Tijdens de opening zullen de kunstenaars aanwezig zijn om een introductie te geven op hun werken. U bent van harte welkom om de opening bij te wonen of de tentoonstelling op onze reguliere openingstijden te bezoeken!

NEW!!! (nieuw) is een bijvoeglijk naamwoord dat refereert aan iets wat recentelijk gemaakt, ontdekt of gecreëerd is. Volgens Boris Groys komt het door de beweging van ideeën van de ene context naar de andere dat iets nieuws wordt gemaakt. Dit zou betekenen dat het in feite specifieke geografie is waarin iets verschijnt wat het nieuwe creëert, dus geografie is de factor die ‘ruimte’ creëert voor de verschijning van de ontmoeting die gedefinieerd wordt als ‘het nieuwe’.
Omdat de specifieke geografie de bepalende factor is die agentschap verleent aan iets dat ‘nieuw’ wordt, kan men zich afvragen wat de linguïstische geografische specificiteit is what de verschijning van het nieuwe definieert in deze vorige paragraaf. Twee termen: emergence en encounter; verschijning en ontmoeting.

Ontmoeting / encounter:
1. Is de specifieke authentieke afgesproken ontmoeting tussen individuen die onverwacht met iets moeilijk worden geconfronteerd.
2. Onverwachte ontmoeting met iemand.
Verschijning / emergence:
In filosofie, systeemtheorie, wetenschap en kunst is ‘verschijning’ een fenomeen waarin grotere entiteiten ontstaan door interacties tussen kleinere of meer simpele entiteiten, waardoor de grotere entiteiten eigenschappen gaan vertonen die de kleinere entiteiten niet vertonen.

Nu we weten welke twee definities de specifieke geografie van het nieuwe bepalen, kunnen we onszelf afvragen – wat definieert de specifieke karakteristieken van een geografie waarin de verschijning van het nieuwe wordt gefaciliteerd? Deze term is ‘tijd’, dus de volgende term die specifieke geografie begeleidt is tijdelijkheid, wat samen een temporale geografie vormt. Het volgende punt wat het nieuwe definieert is niet waar iets verschijnt, maar wanneer iets verschijnt in het ‘waar’ van de geografie.