De derde Master Talk van het Apprentice Master seizoen 2017/2018 zal plaatsvinden op donderdag 22 maart 2018. Voorafgaand aan de opening van de negende tentoonstelling in de reeks, zal master Daan den Houter in gesprek gaan met een moderator over zijn werk. Na de mastertalk zal om 20.00 de tentoonstelling #AMP9 in Kunstpodium T worden geopend. U bent van harte uitgenodigd om zowel de mastertalk als de opening bij te wonen. Het interview wordt gevoerd in het Nederlands. Toegang voor de mastertalk is gratis; entree voor Museum de Pont is gratis op donderdagavond vanaf 17.00.

WAT? Master Talk met Daan den Houter
WAAR? Museum de Pont: Wilhelminapark 1, Tilburg.
WANNEER: donderdag 22 maart van 17.00 tot 18.00

Daan den Houter is een multidisciplinair kunstenaar die woont en werkt in Rotterdam. Voordat hij naar de kunstacademie ging studeerde hij Artificial Intelligence waarin hij de basis vond voor zijn werk als kunstenaar. Zijn werken onderzoeken de manier waarop we ons aanpassen en kijken naar de (kunst-)wereld en richt zich op het genereren van veranderingen op de meest voorkomende, dagelijkse dingen.
Steeds op zoek naar nieuwe manieren om een kunstwerk te benaderen bedacht Den Houter Het Overschilderschilderij, een canvas waar sinds 2002 al meer dan 125 schilders een eigen schilderij op geschilderd hebben (o.a. Reinoud van Vught, Klaas Gubbels, Lucassen Evi Vingerling, Rob Scholte en Katinka Lampe). Zijn werk Keep On Dreaminghandelt over het collectief eigendom van een kunstwerk gebaseerd op een gedeelde financiële waarde en hij creëerde ijsschilderijen die veranderen van vorm en kleur, die geluid maken en langzaam oplossen in een herinnering terwijl je er naar kijkt.

www.daandenhouter.com