Ben je afgestudeerd kunstenaar en kun je hulp gebruiken bij de start van je beroepspraktijk? Dan nodigen we je graag uit om op 8 maart aan te sluiten bij Do It Together. Een informele én informatieve middag met antwoorden op zowel inhoudelijke als ondernemersgerichte vragen. Kunstpodium T, TAC, Cultuur Eindhoven en bkkc hebben voor deze bijeenkomst de handen ineen geslagen. We gaan het gesprek aan over jouw persoonlijke vragen en we geven handvatten om verder te komen.
Debat
Vanaf 15.30 ben je welkom in TAC. Om 16.00 vangen we aan met een gesprek waarin we ons verdiepen in het huidige kunstklimaat. Samen met een cultuurkenner (naam wordt z.s.m. bekend gemaakt) en kunstenaar Marcel de Buck bespreken we waar kunstenaars momenteel tegenaan lopen en waar dit vandaan komt. Hierna krijg je de mogelijkheid om verder te praten in een van de drie sessies.
Sessie 1: peer critic-sessie
Mis jij het inhoudelijke gesprek over kunst? Heb jij behoefte om vaker met gelijkgestemden inhoudelijk over je werk te praten? Kom dan kijken naar de peer/critic-sessie onder leiding van Jeroen Offerman en geef je daarna op voor deelname!
Een groep kunstenaars komt samen met onder andere curatoren, kunstcritici, verzamelaars en galeriehouders om hun werk te tonen en bediscussiëren, om zo kritisch bewustzijn te creëren en een dialoog te starten. Tijdens deze eerste sessie wordt er een kijkje in de keuken geboden hoe zo’n sessie eraan toe gaat en zie je hoe een nieuwe, al gevormde peer/critic groep het gesprek aangaat. Deze groep gaat gezamenlijk met elkaar in gesprek en je wordt uitgenodigd om passief deel te nemen om zo te zien wat een dergelijke peer/critic-sessie voor jou als kunstenaar kan betekenen.
Sessie 2: financieringsmogelijkheden
Heb je een goed idee voor je kunst, maar geen idee hoe het te financieren is? Samen met Shirley Hendrikse, (matchmaker Eindhoven VSB, FCP en FPK) en Bas Veldhuizen, (adviseur visuele kunsten bkkc), ga je de stappen inventariseren die je kunt zetten om erachter te komen welke projectsubsidies en fondsen jou kunnen helpen om je werk te realiseren aan de hand van een aantal cases.
Sessie 3: hoe verkoop ik mijn moeilijk verkoopbare werk?
Geld verdienen met je kunst in plaats van geld verdienen naast je kunst. Maar hoe? Hoe behoud je je autonomie als kunstenaar en hoe vind je een creatieve en efficiënte manier om hier je brood mee te verdienen? Performancekunstenares Cindy Moorman gaat samen met Bart Haverkort (coach en trainer ZZP Kickstart) en Klaartje Esch (directrice Kunstpodium T) tijdens deze sessie met de kunstenaars in gesprek en geven tips en trucs uit persoonlijke ervaringen over hoe moeilijk verkoopbaar werk ook verkoopbaar kan blijken.
Borrel en eten
Tot slot wordt de dag afgesloten met een maaltijd en een borrel. Tijdens de borrel kun je in gesprek gaan met de aanwezige experts en je vragen bij hen neer leggen, zodat zij met hun uitgebreide netwerk en panel van specialisten jou kunnen helpen met je specifieke vraag.
Opening #AMP7 en presentatie ARTpart
Na afloop ben je van harte bent uitgenodigd om te blijven voor de aansluitende opening van een aantal nieuwe tentoonstellingen in TAC, waaronder #AMP7: 5.0 LI-ION, de zevende tentoonstelling in het huidige Apprentice-Master seizoen van Kunstpodium T. Tevens presenteert Kunstpodium T tijdens Do It Yourself haar nieuwe project; ARTpart. Met dit project stelt Kunstpodium T zich op als laagdrempelige helpdesk waar kunstenaars terecht kunnen met al hun vragen, zowel inhoudelijk over hun kunst als alles eromheen. Door de persoonlijke benadering en hun brede kennis, ervaring en netwerk is ARTpart een uitgelezen gelegenheid om de jonge kunstenaar verder te helpen. Vind meer informatie over dit programma hier.
Deelnemende partners: