Vacatures & vrijwilligers

Het kleine dagelijkse team van Kunstpodium T wordt ondersteund door onmisbare vrijwilligers en diverse stagiaires. Hier vind je naar welke aanvulling wij op dit moment op zoek zijn voor ons team. Wat bieden wij?
*
Gratis entree voor onze activiteiten, zoals tentoonstellingen en artist talks.
* Een inspirerende omgeving vol kunst in het centrum van Tilburg.
* Een leuk netwerk van jonge kunstenaars en kunstliefhebbers.
* Een vrijwilligers- of stagevergoeding.

Interesse of meer weten? Stuur ons een mailtje op volunteer@kunstpodium-t.com en we nemen contact met je op! 

VRIJWILLIGERS

* Gastheer/-vrouw: suppoost *

Wij zijn op zoek naar vrijwillige suppoosten die het leuk vinden om enthousiaste kunstliefhebbers te woord te staan die onze exposities bezoeken. Ook draai je tijdens openingen af en toe een bardienstje als je het leuk vindt.
Je bent 
enkele keren per maand/jaar tijdens openingen op donderdagavond van 19.00 tot 23.00 en/of tijdens openingstijden op vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00. Wij zijn alleen open tijdens exposities die gemiddeld vier weken duren. Hoevaak je werkt is geheel bespreekbaar; je werkt als het je uitkomt. Je hebt een vrolijke en spontane persoonlijkheid om de gasten te verwelkomen. Je vindt het leuk om over kunst te praten en hebt interesse in of affiniteit met (hedendaagse) kunst. Tot slot beschik je over een goede dosis verantwoordelijkheidsgevoel, want er staan mooie kunstwerken waar voorzichtig mee moet worden omgesprongen. Tevens open en sluit je het pand.

* Vrijwilligers Day of the Young Artist *

Wij zijn op zoek naar toppers die ons willen helpen bij de Day of the Young Artist op maandag 16 september! Dit is een dag voor startende kunstenaars om zich te verdiepen. Er zijn lezingen, workshops en interviews. Ben jij deze dag beschikbaar en wil jij ons helpen tijdens deze inspirerende dag in Museum de Pont? Je bent aanwezig op maandag van 09.00 tot uiterlijk 17.30 (of evt. een dagdeel). Je taak kan zijn: inschenken van koffie en thee, het aanspreekpunt voor de bezoekers bij de zalen, scannen van tickets, helpen bij de kassa of het klaarzetten van spullen. Ook zijn wij op zoek naar helpende handen op zondag 15 september om dingen voor te bereiden.
Je krijgt gratis toegang voor deze toffe dag, e
en tasje met informatie en goodies van de aanwezige instanties, drankjes tijdens de na-borrel bij expositieruimte PARK, een reiskostenvergoeding en eten/drinken. Bespreek de mogelijkheden met je opleidingscoördinator om studiepunten te krijgen voor deze dag.

STAGEVACATURES

Kunstpodium T zoekt stagiairs!

Ben jij student en op zoek naar een interessante stage? Dan zit je bij Kunstpodium T goed!
Kunstpodium T is een platform voor talentontwikkeling in de beeldende kunsten dat bestaat sinds 2007. De kern van ons programma is het langlopende Apprentice Master-project. Daarnaast organiseren wij ook andere projecten, zoals de kunstenaarshelpdesk ARTpart en de Day of the Young Artist.

Vanaf september hebben wij diverse stageplekken:
communicatie & social mediacontent bedenkt en genereert voor onze Facebook- en Instagram-pagina’s, mee kan denken over een duidelijk en doelgroepgerichte communicatiestrategie, interviews afneemt met kunstenaars, websiteteksten schrijft.
organisatorisch: iemand die mee kan draaien in een kunstinstelling, meehelpt met de coördinatie van onze projecten waaronder het nieuwe Apprentice Master-seizoen en de Day of the Young Artist.
audiovisueel & grafisch ontwerp: het maken van video- en fotoregistraties van onze activiteiten zoals mastertalks en openingen, impressies van tentoonstellingen en de beeldbewerking van deze content, informatievoorziening (zoals zaalteksten) van tentoonstelling etc.

De stage zal een of twee dagen per week plaatsvinden (op dinsdag en/of vrijdag) gedurende nader te bepalen tijd. Dit is af te stemmen op bepaalde eisen vanuit je opleiding. Wij staan open voor eigen inbreng voor je stage!

Wat zoeken wij?
Interesse in de (hedendaagse) beeldende kunst en cultuur;
Een nieuwsgierige en leergierige houding;
Flexibiliteit;
Affiniteit met een van de bovenstaande disciplines;
Audiovisueel: beschikbaarheid over eigen bewerkingssoftware.

Lijkt het je leuk om ons team te versterken? We vertellen je graag meer over alles wat we doen! Kom met ons kennismaken!

Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.
Contactgegevens
contact@kunstpodium-t.com
communicatie@kunstpodium-t.com

Klaartje Esch, Managing Director
06-18081128

Noordstraat 105, Tilburg