Day of the Young Artist: een dag in het kader van jong talent

Kunstpodium T organiseert jaarlijks de Day of the Young Artist in samenwerking met Museum De Pont in Tilburg. Deze dag biedt een interdisciplinair programma waarbij de dialoog tussen nieuwe kunstenaars, kunstacademies en de professionele kunstwereld centraal staan. Wat is de identiteit van de kunstenaar en wat is zijn rol in de kunstwereld en in de samenleving?

De Day of the Young Artist keert in 2019 terug en vindt plaats op maandag 16 september in Museum de Pont. Voertaal deze dag is Engels. 

Voor deze editie gaat curator Tim Roerig aan de slag om het programma vorm te geven. Tim Roerig is Associate Curator bij Z33, Huis voor Actuele Kunst in Hasselt. Hij werkte eerder voor het Haus der Kunst in München en de 56e Biënnale van Venetië. Daarnaast is Tim betrokken bij bologna.cc, een kunstinitiatief in Amsterdam dat zich richt op beginnende kunstenaars.

PROGRAMMA
Op deze dag presenteren we niet drie, zoals in de vorige edities, maar
vier verschillende onderdelen in Museum de Pont, die in verschillende ronden te bezoeken zijn:

 • Circuits: Residencies, Markets, Networks: scherpe paneldiscussies over de structuren van de kunstwereld en de mobiliteit van kunstenaars en hun werk;
 • Currents Studio: diverse workshops in samenwerking met Z33 – Huis voor Actuele Kunst, Marres – Huis voor Hedendaagse Cultuur en de curatoren van Currents #7;
 • Defining your Art Practice: presentaties door kunstorganisaties, een portfolioworkshop van The Artist and the Others en een performatieve lezing door kunstenaar Tim Hollander.
 • 1ON1: een-op-eengesprekken met verschillende kunstorganisaties en -professionals.

  Wil je weten wie je deze dag kunt spreken? Het hele programma van kop tot staart vind je hier!

  Wees erbij! 
  Kaartjes zijn voor slechts 15 euro te koop via de link hieronder. Wees er snel bij, want op de dag zelf is een kaartje niet gegarandeerd! Lunch is niet inbegrepen bij de dag; voor 7 euro extra bestel je een lunch (normaal of vega) of neem je eigen bammetjes mee.

  Manifest for the Young Artist

  Aan het begin van de Day of the Young Artist 2018, las Lara Staal haar manifest voor de jonge kunstenaar voor. Deze tekst kan hieronder teruggelezen worden. 

  Bekijk hieronder de aftermovie van de Day of the Young Artist 2018!