Meet the team!

Kunstpodium T zou er heel anders uitzien zonder hulp van onze supervrijwilligers. Hieronder vertellen zij over wie zij zijn en wat zij bij Kunstpodium T doen! 

Hans Coolen | Klusjesman bij Kunstpodium T

“Sinds juni 2020 ben ik klusjesman bij Kunstpodium T. Ik doe de klusjes in het pand en zorg er voor dat de expositieruimtes in orde zijn. Ik bouw samen met de kunstenaars de exposities op en af en doe alle andere voorkomende klussen. Ik vind het leuk om kunstenaars te ontmoeten en te kijken wat de reden is waarom zij maken wat zij maken. Ik heb 18 jaar in de ggz gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige en ben inmiddels twee jaar met pensioen. Van oorsprong ben ik machinebankwerker, vroeger moest je van thuis uit een opleiding kiezen om zo snel mogelijk te gaan werken. Ik ben heel creatief en maakte altijd van alles. Ook heb ik mij in het verleden veel bezig gehouden met het fotograferen van mensen. Achteraf had ik vroeger gewoon naar de Kunstacademie moeten gaan. Het is dan ook geen toeval dat ik bij Kunstpodium T ben beland.”

Manon van Beek | Oud-stagiaire en vrijwilliger

Van februari tot juli heb ik stage gelopen bij Kunstpodium T. Gedurende mijn stageperiode ben ik ook vrijwilliger geworden om in het culturele werkveld bezig te zijn. Op dit moment studeer ik Kunst en Economie aan de HKU. Na mijn afstuderen wil ik kunstgeschiedenis gaan studeren aan de universiteit in Utrecht. In mijn vrije tijd hou ik mij graag bezig met tekenen en schilderen. Ik heb vanaf kleins af aan al een liefde voor beeldende kunst. Mijn oma had een hele kamer vol met knutsel- en schilderspullen waar ik van alles kon maken, een echt walhalla. Ook bezochten we samen vaak musea. Ik voelde me vanaf mijn eerste dag bij kunstpodium T dan ook meteen op mijn plek. Alles is bij Kunstpodium T open. Wat er ook gebeurt, je kunt jezelf zijn!

Maria Heerkens | oud-stagiaire en curator ‘Artists of Color’

‘Ik loop stage bij Kunstpodium T vanuit mijn opleiding Audiovisueel. Ik maak onder andere content voor de socials en heb de expositie ‘Artists of color’ bedacht en gecureerd. Ik ben een heel activistisch persoon. Het is mijn missie om de wereld te verbeteren. Diversiteit is een thema wat mij bezig houdt. Zo wil graag de diversiteit van Tilburg laten zien bij Kunstpodium T. Dit doe ik met de expositie ‘Artist of color’. Het is een soort viering van diversiteit en inclusiviteit in Tilburg. Ik wil dat mensen zien dat er hele getalenteerde gekleurde artiesten zijn die meer erkenning verdienen in de kunstwereld. Het cureren van deze expositie past niet perse bij mijn opleiding, het was een enorm toffe kans die ik kreeg en die heb ik met beide handen aangepakt. Dit is dus ook de allereerste keer dat ik een expositie cureerde. Enorm spannend maar ook ontzettend gaaf! Mezelf curator van deze expositie noemen klinkt ook gewoon gek. Ik hoop dat er in de toekomst nog een editie komt. Ik ben enorm dankbaar dat ik de kans heb gekregen om stage te lopen bij Kunstpodium T. Het is erg bijzonder hoe Klaartje en Linda je alle ruimte geven om helemaal je eigen ding mag doen.’

Wil je ook onderdeel worden van dit toffe team van onmisbare vrijwilligers? Mail ons op volunteer@kunstpodium-t.com en vertel wat je bij ons wil komen doen! 

Kunstpodium T herkent en ondersteunt kunsttalent met kennisuitwisseling en experiment.
Contactgegevens
contact@kunstpodium-t.com
communicatie@kunstpodium-t.com

06 – 39 82 56 49
Telefonisch bereikbaar
op werkdagen van 9-18h

Post- en bezoekadres:
Noordstraat 105
5038 EH Tilburg

Open vrijdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00