Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Afgelast: Symposium Moongoose

26 maart, 2020 @ 6:30 pm - 8:00 pm

* Vanwege onzekerheden in de huidige Corona-situatie wordt dit symposium afgelast *

Voorafgaand aan de opening van ‘Moongoose’ vindt bij Fontys een symposium plaats. De kunstenaars hebben enkele sprekers bij elkaar gebracht wiens expertise aansluit bij het werk dat ze maken. Dit symposium is gratis toegankelijk.
WAAR? Fontys: Zwijsenplein 1, Tilburg, collegezaal A2.01.
WANNEER? Donderdag 26 maart van 18.30 tot max. 20.00
VOOR WIE? Iedereen die geïnteresseerd is.

• Dr. Leon Marshall bestudeert de patronen van biodiversiteit die in de loop van de tijd en ruimte veranderen, met de focus op bestuivers. Hij is vooral geïnteresseerd in de invloed van klimaatveranderingen en veranderingen in landgebruik.
• Fleur Lamers is curator en kunstconsultant, In haar werk als docent bij BEAR ArtEZ Arnhem en in het verleden aan de Rijksakademie werkt ze veel met jonge kunstenaars.
• Dr. Pieter Siebers zal spreken over de geschiedenis van Tilburg. Hij is mede ontwikkelaar van de historische atlas van Tilburg, werk aan de universiteit van Tilburg als projectleider academisch erfgoed.
• Prof. dr. Barend Kamphuis is emeritus hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Kampen. Hij is ook vogelspotter en liefhebber en zet zich in voor natuurvereniging IJsseldelta, welke zich inzet voor natuurstudie en natuurbescherming in Kampen en omgeving. In het symposium zal Roos Nieboer in gesprek met Barend Kamphuis de vraag onderzoeken wat wij kunnen leren van vogels en verder en verder ingaan op de vraag hoe wij als mens ons tot verhouden tot de vogels.

Gegevens

Datum:
26 maart, 2020
Tijd:
6:30 pm - 8:00 pm
Evenement Categorie:

Organisator

Kunstpodium T | Apprentice Master
Telefoon:
06 39 82 56 49
E-mail:
contact@kunstpodium-t.com
Site:
www.kunstpodium-t.com

Locatie

Fontys Hogeschool voor de Kunsten
Bisschop Zwijsenstraat 1 + Google Maps