Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Residentie TalentHub Brabant

30 november, 2021 @ 8:00 am - 5:00 pm

tijdens deze besloten residentie is Kunstpodium T gesloten voor publiek
30 November tot 12 December 2021

In deze korte, besloten residentie komen vier talenten van talenthubs Inversie en Wolk bij elkaar om hun praktijk te verdiepen. Elk in één van de vier ruimtes van Kunstpodium T werken ze individueel aan hun praktijk en wisselen tevens samen ideeën uit. Verrassende uitwisselingen tussen verrassende makers uit verschillende disciplines. Met: Maja Irene Bolier, Britte Koolen, Emmie Liebregts en Joshua Snijders. 

TalentHub Inversie
Inversie begeleidt jonge beeldend kunstenaars naar een zelfstandige beroepspraktijk. Inversie betekent: omkering van de gewone orde. Niet iedere praktijk verloopt volgens dezelfde richtlijnen en niet elke kunstvorm is verkoopbaar. TalentHub Inversie is er dan ook voor kunstenaars die niet binnen de reguliere kaders passen. Performance art, maatschappelijk geëngageerd werk of installatiekunst: het zijn slechts een aantal voorbeelden.

TalentHub WOLK
WOLK is het talentontwikkelingstraject voor schrijvers, performers en makers bij wie het woord centraal staat. Met WOLK bieden we talentvolle schrijvers langdurig intensieve begeleiding en een plek om zich te ontwikkelen en te verdiepen.

Britte Koolen
Britte Koolen (1994) is geïnspireerd door de woorden van John Maeda: ‘‘When there is less, we appreciate everything much more’’. Haar werk bestaat uit minimalistische sculpturale installaties en wandsculpturen. Britte is gedreven door minimalisme zoals hergebruik, ordening en reductie waarbij ze probeert orde te scheppen in chaos. Nauwkeurigheid is hierbij erg belangrijk. Een millimeter naar links, of een millimeter naar rechts kan een groot verschil maken. De posities van deze sculpturen houden de toeschouwer gevangen in het moment van een beslissing nemen of besluiteloosheid. De installaties van Britte lijken moeilijk te begrijpen, maar je kan ze ontdekken door  eromheen te lopen, niet door analytisch overdenken. Ze zijn van alle kanten te bekijken en ze te ervaren zoals ze zijn.

Emmie Liebregts
Emmie Liebregts (1996) ziet het kunstenaarschap als een veranderlijke positie waarbinnen ruimte gemaakt wordt voor twijfel, een ander te ontmoeten en een poging te doen deze te begrijpen. Veel voorkomende onderwerpen zijn geborgenheid, de privé-sfeer, het ongemak en het vinden van een deelbaarheid van deze ervaringen. In haar werk ordent en bevraagt ze de bevindingen die vaak door middel van gesprekken naar boven komen en verwijst naar de onstabiele en steeds veranderende menselijke conditie. Alles wat zo instabiel is kan wel een beetje steun gebruiken, maar niets lijkt zo ongemakkelijk als toegeven dat je steun nodig hebt, of erger nog, erom vragen. De objecten lijken het ongemak te hebben omarmd en verlangen in hun vorm, materialiteit en context naar (re)actie of zorg.

Maja Irene Bolier
Maja Irene Bolier (1988) maakt werk over controle. Over troost en de problematische relatie die ze heeft gehad met haar eigen lichaam en het opgroeien tussen twee werelden. Ze vertelt haar verhalen door film, performance en papier. Door haar zachte pakken te dragen als een suit of armor, en haar eigen imago te vervormen, neemt ze de controle over. Van hoe zij zichzelf waarneemt en hoe zij door anderen wordt waargenomen. Ze schrijft haar eigen verhaal. Dit thema is ook terug te zien in haar fotocollages. Door met een mes de mannelijke blik door te snijden, maakt zij de beelden haar eigen. De abstracties en vreemdheid die ze creëert weerspiegelen een verwrongen beeld van lichaam en seksualiteit. Opgegroeid in Australië in het bos is ze nooit gewend geraakt aan de netheid van Nederland. In dit land waar ze bomen omhakken en in rechte rijen planten. Ze verlangt naar haar oude wildernis. Hierdoor zijn in haar werk zijn altijd sporen van natuur en afstand aanwezig.

Joshua Snijders
In de vijfde klas van de middelbare school zag Joshua (1999, ‘s-Hertogenbosch) tijdens de verschillende literatuurlessen van geweldige docenten hoe krachtig, en tegelijk hoe mooi, verhalen (in welke vorm dan ook) kunnen zijn en wat de impact ervan op de maatschappij kan zijn. Op dat moment besloot Joshua zijn eerste gedicht te schrijven. Inmiddels noemt hij zich schrijver, dichter, spoken word artist en presentator. Na jarenlang te hebben geëxperimenteerd op open podia, stond Joshua ondertussen op podia als Woordlustig (Den Bosch), Cultuurfabriek (Leiden) en het 39Graden Festival (Breda). In september 2021 kwam zijn debuutbundel Tranen van een Caribiër uit bij uitgever Marcel Vaandrager.

Gegevens

Datum:
30 november, 2021
Tijd:
8:00 am - 5:00 pm
Site:
talenthubbrabant.nl

Organisator

TalentHub Inversie
Site:
www.inversie.nu