Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Online: Apprentice Master expo #6: Moongoose

26 maart @ 8:00 pm - 19 april @ 5:00 pm

Vanwege het Corona-virus zal deze expositie online plaatsvinden.

Apprentice Master expositie #6: Moongoose
Oscar Santillan (master)
Joep Caenen
Elina Hadjinicola
Melanie Maria
Roos Nieboer
Floor Snels
26 maart – 19 april 2020
Kunstpodium T, Tilburg

The moongoose is total and its shelves register all the possible combinations.
The moongoose nowadays is filled with artworks talking about artworks.
The vast moongoose contains no two identical artworks.
The moongoose is a floating archive to hold on too.
The moongoose is temporary and continuous.
The moongoose is full with empty shelves.
The moongoose is tested by piranhas.
The moongoose is always foldable.
The moongoose is a mutant show. 

In de zesde expositie van het Apprentice Master seizoen 2019/2020 zullen apprentices Joep Caenen, Elina Hadjinicola, Melanie Maria, Floor Snels en Roos Nieboer samen exposeren met master Oscar Santillan. Je bent van harte welkom de opening bij te wonen op donderdag 26 maart vanaf 20.00 bij Kunstpodium T.
Na de opening is de expositie te zien tot en met zondag 19 april op onze reguliere openingsuren.

Over de kunstenaars

Joep Caenen
Binnen mijn praktijk beschouw ik kunst als het ongrijpbare dat zich tussen ons in bevindt. Een ervaring waarin de connecties die ons verbinden zich kortstondig naar de voorgrond bewegen. De bewustwording van de mogelijkheid tot meer binnen een persoon, object, moment of gedachtegang dan hoe deze zich initieel liet blijken.
Mijn werken dienen enkel als middel, entiteiten die een poging doen tot het vatbaarder maken, een conditie voeden waarin kunst een mogelijkheid wordt.

Melanie Maria
Wie is het individu en wat is het collectief? Wat delen we en hoe komen we tussenbeide? Hoe ontvangen we en hoe bewust zijn we van onze omgeving? Melanie Maria gelooft dat wij allen verlangen naar een emotionele connectie met de Ander. Door fysieke performance, het gebruik van de publieke ruimte en menselijke handelingen nodigt zij de toeschouwer uit om dichterbij te komen.
Melanie Maria werkt in én met het moment. Het is afhankelijk van de situatie, locatie en lichamen hoe een performance zich vormt tot ‘resultaat’. Elk werk is dan ook een onderzoek, waar ze grip probeert te krijgen in ons verlangen in het maken van een connectie met elkaar en de omgeving. Om het proces en de bewegingen zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, werkt Melanie Maria voornamelijk met niet-professionele performers.

Roos Nieboer
Een test invullen om te ontdekken wat je van een gebouw vindt, een prototype ontwikkelen om een brief naar je oma te schrijven of een voice over die je vertelt hoe je het best onopgemerkt door een menigte kan bewegen, allemaal manieren om grip te krijgen op de werkelijkheid op een vaak absurde manier. Roos Nieboer werkt met performance, tekst en textiel en onderzoekt zo of er een algemene theorie kan worden gevonden die wij kunnen toepassen op de wereld en hoe we erin moeten leven.
Door te spelen met de losse associaties tussen woord, beeld en betekenis, stimuleert ze de verbeelding van de toeschouwers.

Elina Hadjinicola
De artistieke praktijk van Elina resulteert in tijdelijke, procedurele configuraties waar materialen een uncanny eigen leven leiden. In haar werk met bijenwas verkent ze dieren als producenten van materiële cultuur en reageert ze door de precariteit van het materiaal op kwesties als klimaatverandering. De intrinsieke eigenschappen van het materiaal en de kans om te reageren op de omgeving, maken het vrij op zichzelf. Was is vast, maar het kan gemakkelijk vloeibaar worden. Zo tijdelijk en kneedbaar vandaag de dag is, is de toestand van de dieren – en in het bijzonder die van de bijen – die aan het uitsterven zijn, zo tijdelijk is was.

Floor Snels
Floor Snels doet onderzoek naar sociale verhoudingen binnen een bepaalde gemeenschap. Ze analyseert hiërarchieën en reageert daarop met een vorm waarin het individuele en het collectieve met elkaar in verband worden gebracht. De uiteindelijke vorm van haar werk vertelt iets over de sociale verhoudingen binnen de situatie die ze onderzoekt.

Gegevens

Begin:
26 maart @ 8:00 pm
Einde:
19 april @ 5:00 pm
Evenement Categorie:

Organisator

Kunstpodium T | Apprentice Master
Telefoon:
06 39 82 56 49
E-mail:
contact@kunstpodium-t.com
Website:
www.kunstpodium-t.com

Locatie

Kunstpodium T Tilburg
Noordstraat 105
Tilburg, North-Brabant 5038 EH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0639825649
Website:
www.kunstpodium-t.com