Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Apprentice Master expo #3: The Five Obstructions

27 februari @ 8:00 pm - 22 maart @ 8:00 pm

Apprentice Master expo #3
Lieven Segers (master)
Ischa Kempka
Lotte Leerschool
Renie Masters
Natasha Rijkhoff
27 februari – 22 maart 2020
Kunstpodium T, Tilburg

In de derde expositie van het Apprentice Master seizoen 2019/2020 zullen apprentices Ischa Kempka, Lotte Leerschool, Renie Masters en Natasha Rijkhoff samen exposeren met master Lieven Segers. Je bent welkom bij de opening op donderdag 27 februari vanaf 20.00 bij Kunstpodium T in Tilburg.
Na de opening is de expositie te zien tot en met zondag 22 maart tijdens onze reguliere openingstijden.

Over de kunstenaars

Lotte Leerschool
Kleine verschuivingen van het aardse rijk. Berichten die verlangen te worden gelezen, overblijfselen van advertenties, het weer verwachten,  de hitte omhoog zetten tijdens het werk hoger. Wij bouwen – onze geest.
Ik speel met klassieke genres zoals het interieur, stilleven of landschap en vertaal ze in tijdelijke entiteiten. Hier staat het evenement zelf niet centraal maar blijft het aanwezig (in de mensen of benodigdheden die zijn achtergelaten op het podium). Deze combinatie van de tastbare en ontastbare ruimte, de concrete en digitale ruimte, is wat ik verken in het werk en in de installatie. Ik zie mijn artistieke praktijk als een constant spel van transformatie en bemiddeling, waarin alle afzonderlijke elementen ervan alleen kunnen worden beschouwd als hun individuele processen van het ‘worden’.

Ischa Kempka
Ischa Kempka reflecteert in haar werk over de manier van communiceren van de mensheid en ze maakt (keramische) sculpturen, tekeningen en videowerken. Ze haalt inspiratie uit de combinaties van woorden die mensen gebruiken tijdens het maken van Facebook-bericht, hoe mensen flirten op ‘First Dates’ op televisie, of hoe haar buren praten over politiek. Het sociale aspect, het geluid of de poëtische bedoeling van taal is belangrijk voor haar. Tegenwoordig wordt taalgebruik of sociale media soms opzettelijk gebruikt om discussies, woede en onbegrip uit te lokken en hiermee aan te moedigen. Dit is misschien een verontrustend idee, maar ze vindt het op een artistieke vlak leuk en dit is ook vaak een onderliggend motief in haar installaties.

Renie Masters
Het verzamelen van keramische scherpen van diverse formaten gevonden tijdens wandelingen, vormen de kern van de kunstpraktijk van Renie Masters. Ze is getrokken tot de patronen, kleuren en vormen van de scherven en laat zich verleiden door hun onbekende geschiedenissen. 
Door ze grondig te inspecteren raakt ze intiem bekend met de details van elke scherf. Het proces is enorm belangrijk voor haar werk, en ze documenteert elke scherf: door ze te tekenen, schilderijen en collages te maken als een manier om respect voor ze te tonen door er tijd in te steken.

Lieven Segers
Lieven Segers verzamelt kleine momenten, verhalen, ontmoetingen met zijn omgeving. Deze momenten die handelen over dagelijkse situaties,  worden naar beelden vertaald op een kritische en humoristische manier. Lieven Segers analyseert en ontrafelt, en maakt vervolgens een nieuwe samenstelling volgens eigen inzichten en perceptie. Zijn werken zijn hilarisch, maar tegelijkertijd schuilt er achter de humor de duistere kant van deze wereld.

Natascha Rijkhoff
Natasha Rijkhoff werkt voornamelijk in keramiek en combineert vaak sculpturale vormen met performatieve elementen en bewegende beelden. Het werk komt voort uit een fascinatie voor fonteinen, poëzie en grens tussen schoonheid en functionaliteit.

Gegevens

Begin:
27 februari @ 8:00 pm
Einde:
22 maart @ 8:00 pm
Evenement Categorie:

Organisator

Kunstpodium T | Apprentice Master
Telefoon:
06 39 82 56 49
E-mail:
contact@kunstpodium-t.com
Website:
www.kunstpodium-t.com

Locatie

Kunstpodium T Tilburg
Noordstraat 105
Tilburg, North-Brabant 5038 EH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0639825649
Website:
www.kunstpodium-t.com