SEASON HIGHLIGHTS
Expositie – Kunstpodium T, Tilburg
4 – 27 September 2020
Jelle van Assem
Koen Kievits
Melanie Maria
Tom van Veen

Besloten opening en bekendmaking winnaar op donderdag 3 september 
Open voor publiek vanaf vrijdag 4 september

Op donderdag 3 september opent in Kunstpodium T de expositie Season Highlights. Hierbij zijn vier apprentices van het afgelopen seizoen van het Apprentice Master-project geselecteerd om in de zomer een kleine solo-expositie te maken in Kunstpodium T. Een onafhankelijke jury zal tevens tijdens de opening een van hen uitroepen tot de winnaar van de Jan Naaijkensprijs. De besloten opening vindt plaats op donderdag 3 september vanaf 20.00 bij Kunstpodium T, waarna de expositie te zien zal zijn tot en met zondag 27 september. 

Apprentices Jelle van Assem, Koen Kievits, Melanie Maria en Tom van Veen nemen elk een van de expositieruimtes in Kunstpodium T over om daar hun solo-presentatie te tonen. Tijdens de opening zal een onafhankelijke jury, bestaande uit diverse professionals uit het Brabantse culturele veld, een van hen als winnaar uitroepen en de Jan Naaijkensprijs toekennen. De winnende kunstenaar wint een geldbedrag en een solo-expositie.

De genomineerden van de Jan Naaijkensprijs zijn bekend gemaakt tijdens de opening van de expositie ‘Apprentice Master Returns From the Web’ op 23 juli, waarbij de kunstenaars die wegens COVID-19 de afgelopen maanden hun werk online hebben getoond nu de kans kregen om hun werk fysiek te presenteren. De selectie is gemaakt door directeur Klaartje Esch en jaarmeester Niek Hendrix. De vier geselecteerde kunstenaars zullen exposeren tijdens de tentoonstelling, die van donderdag 3 tot en met zondag 27 september 2020 te zien is bij Kunstpodium T. De expositie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00.